Автор
Ева Григорова

След като я нарекоха ''евтина'', Ким Кардашиян дебютира с първата си колекция с Dolce & Gabbana!

Ким Кардашиян представи своите дизайнерски таланти на Седмицата на модата в Милано, партнирайки си с Dolce & Gabbana на модното шоу на къщата за сезон пролет/лято 2023 г.

Моделите дефилираха на подиума в колекция от преработени архивни визии, подбрани от 41-годишната Кардашиян, докато черно-бял видеоклип със самата нея, ядяща спагети вървеше на заден план.

Цветовата палитра на колекцията бе ограничена до предимно черно, метално и леопардов принт, като някои модели носеха огърлици с надпис „KIM“ с удебелени букви.

Самата риалити звезда се появи, за да се поклони в края на шоуто, облечена в искряща черна рокля.

„Винаги съм обичала красивите, типични визии от 90-те и 2000-те… женствени, смели, те винаги са ме карали да се чувствам толкова уверена и бляскава. Когато облечете рокля на D&G, усещате че намерението при нейното проектиране и изработване е да отпразнува жената, която я носи. За да я накара да се почувства така, сякаш може да направи всичко, да бъде всичко, да притежава своята увереност и красота“, написа Кардашиян в дълъг пост в Instagram след шоуто.

View post on Instagram
 


Тя публикува и кадри зад кулисите на процеса по създаването на колекцията, носейки изцяло леопардов костюм с ръкавици. Тя каза, че колекцията е съставена от „най-емблематичните #DolceGabbana тоалети от 1987 до 2007 г.”, добавяйки: „Всеки тоалет не е просто предмет, той е уникален спомен.“

Освен това майката на четири деца беше муза и за собственото си семейство, не само, че нейните дъщери Чикаго, 4, и Норт, 9, седяха на първия ред заедно с Клое Кардашиян и Крис Дженър, но те също носеха мини версии на архивните тоалети на Dolce & Gabbana.

View post on Instagram
 


Наистина връзката на семейството с Dolce & Gabbana датира от много години, но не винаги е била положителна: през 2019 г. дизайнерът Стефано Габана нарече семейство Кардашиян-Дженър „най-евтините хора в света“ в коментар в Instagram.

View post on Instagram
 


Същата година той и партньорът му Доменико Долче се озоваха в центъра на расистки скандал, който доведе до отмяната на модното им шоу в Китай. През 2015 г. дизайнерското дуо също се извини, след като нарече децата, родени чрез ин витро оплождане „синтетични“ и „химически потомци в наета матка“.

Ким има две деца от сурогатна майка, а Клое се сдоби със син от сурогатна майка през юли.