Лято е... Най-после. Толкова дълго го чакахме, толкова дъжд падна напоследък, че на профила на Силвия Кацарова във Фейсбук даже се появиха призиви да си прибере дъждът. И въпреки мрачното време слънцето вече се показва, а дните ще бъдат топли и приятни поне два месеца. Дойде и сезонът на разточителните летни вечери, а с него и времето за малки градински партита, вкусна храна и добри приятели.


Басейн, хамак и коктейл в ръка - горе долу така звучи моята тайна рецепта за лятна Нирвана, за която мечтая цяла зима. Този уикенд пък съм решила да поканя дружки на малко женско парти на терасата - и даже да не сме в Тоскана или на брега в Амалфи, ще си говорим за пътешествия, ще си мечтаем за екзотични места и ще хапваме вкусотии - мое производство.


Вярвам в това, че не винаги е нужно да се качиш на самолета, за да пътуваш до някоя страна. Достатъчно е просто да си представиш, че си там и готово. Затова и обожавам моите топли градински вечери, които винаги са тематични. Когато съм на гръцка вълна, вадя сините чинии, слагам най-средиземноморската покривка и се пренасям на някой бряг. Любимите ми градински аксесоари обикновено откривам в Home департамента на notosgalleries в София Ринг Мол.


Докато се разхождам из любимия ми мултибранд магазин, попадам на новата колекция на италианския бранд coincasa. Домакините на Апенините го обожават, а у нас можете да го откриете единствено в notosgalleries. Мебелите, възглавничките и даже най-обикновените чаши на бранда ми носят ту усещане за Ориента - с дъх на канела и подправки, ту емоцията на вила в Прованс или пък аромата на гръцко море.


Влюбвам се в поне 10 неща, купувам си още толкова и шопингът за топлите летни вечери е приключен! Воала!


Този сезон coincasa имат наистина страхотни предложения и то на доста добри цени. Подобни стоки последно пазарувах от един бутик в Санторини, но струваха горе долу 10 пъти повече. А италианският бранд предлага страхотно качество - нещо, в което съм се убедила през последните няколко години, в които попълвам градинската си колекция и кухненските си "покои" с продукти и аксесоари на coincasa.


На пазара в Мароко или на брега в Тунис - вие сами изберете темата на градинската вечер. От coincasa можете да си вземете както приказна керамика с ориенталска нишка, така и много красиви покривки и салфетки за масата.


И да си призная - влюбена съм във вечерите, когато паля свещи, наливам си вино, по стените на чашата избива онази издайническа влага, която ми напомня, че навън е лято, че е топло и че копринената рокля пак ме чака в гардероба да я облека. Тогава обикновено каня любими хора, правя най-красивата маса на света и вечеряме дълго, до след полунощ.


Ах, гостите вече идват :) Сега ще ги изненадам с една страхотна покривка от coincasa!