Тенденцията на гурме акорди в парфюмите е в пълна сила от няколко сезона и любителите на сладките аромати ще бъдат очаровани от постоянно разрастващото се "хранително" семейство. Започвайки от далечната 1992 г., когато светът познава Thierry Mugler Angel, коронован вече гурме крал, и стигайки до днешни дни, когато дори хората, които не обичат да носят сладки аромати, споделят, че се чувстват приятно, когато ги усещат наоколо.


Използването на шоколад, какао, мед, карамел, захаросани цитрусови корички, бадеми, лешници, ликьори, кафе, чай, ванилия, лавандула, вишни, сливи, пурети, дъвки, захарен памук, конфитюри и десерти, които повечето хора обожават, се оказва точно попадение за парфюмеристите. Те предизвикват сетивата на потребителите и носят настроение.


Кой би отказал лесно благоуханна композиция, започваща с цитрусови нотки на бергамот, следвани в сърцето от ухание на малина, бадеми, локум и роза, обвити с акордите на гурме специалитети и с основа от сандалово дърво, бърбън ванилия и чувствен бял мускус? В крайна сметка не могат да се пробват и изядат всички калорични десерти на света, но чрез подходящи аромати може да се притъпи гладът за тях и да се изпита подобно удоволствие.

Лавандула със солена ванилия, докосване от карамел и жасмин плюс мека тонка, издигнаха във висините новия парфюм на Guerlain "Mon Guerlain". Страшно харесван и обсъждан, той постави силен акцент на комбинацията лавандула-ванила-тонка, която ще виждаме в различни интерпретации и в много парфюми още дълго време.


Euphoria by Calvin Klein, Dior Addict,Hypnotic Poison Christian Dior, Armani Code Giorgio Armani, Hypnose Lancome, Black Opium Yves Saint Laurent са символи на ванилията, а тя е универсален приятен аромат, защото е неразривно свързана с добри спомени от детството ни - от майчиното мляко през домашните бисквитки, които мама пече в кухнята си, до похапването на крем карамел, приготвен с любов от баба. Известни представители на пралините, карамела, сметаната и ядките в парфюмерията са La Vie Est Bellе Lancome, Angel Muse Mugler, Nina Nina Ricci, Luna Nina Ricci, Candy Prada, A*Men Mugler, Miss Dior Cherie Christian Dior, The One Desire Dolce&Gabbana, Black XS Paco Rabanne, CH Carolina Herrera, La Nuit Tresor Lancome и много други.

Миксирайте смело дамския и мъжкия аромат на Zadig & Voltaire за получаване на неустоими сметаново - дървесни акорди. Бъдете деликатна с аромат на мляко, круши и хелиотроп с Calaluna Bvlgari, посветен на лунния камък. Poison Girl Christian Dior подмлади "отровната" линия на Dior и накара нощните заведения да пулсират с аромата на захаросани бадеми,пухкава ванилия, смесена с много цветя и хубави цитруси. Секси, вкусно, топло и сладко!


Мъжките аромати също доста се подсладиха, следвайки модата. Цялата серия, следваща A*Men Mugler има сериозен успех и е предпочитана от доста господа. Същото нещо може да се каже и за ароматите на Jean Paul Gaultier като Kokorico, Kokorico by Night и Ultra Male. Да пием по едно кафе с неустоимия чаровник Valentino Uomo Valentino. Лешници, шоколад, кафе, обвити в най-луксозна мека кожа.


Отличник при гурмето в ароматите е Tom Ford и нещата му се получават отлично. Кой сложи кулфи /индийски десерт/ в парфюм и той стана абсолютен бестселър?! Noir Extreme и Noir Pour Femme са тежки, много сладки, пикантни аромати. Балада на кремообразните, перфектно блендирани вкуснотии. Да се облеем в мед и сладолед! А кой може да забрави веднъж докоснал, Black Orchid Tom Ford?! Съвършеният мексикански шоколад с пачули, ванила, тамян и плодове. Тъмен, мистериозен, гладък, привлекателен и секси. Наследницата му Velvet Orchid е дамата на бала и го овкусява с добавки от ром, мед, смолиста ванилия, хелиотроп и цветя.

Отворете вратите на спомените от детството, на радостта от живота и безгрижието, с гурме вкусове и аромати и не забравяйте, че живота е кратък и експериментите винаги са добре дошли и на мода.
Всички тези и още много други аромати ще откриете в notosgalleries, Sofia Ring Mall.


*Част от статията ще намерите публикувана и в новия брой на списанието ни: IN Magazine Пролет / Лято 2017. Вземете вашето копие на място от магазин notosgalleries.