Всичко започва с часовник на IWC, модел Portugieser, който Жизел подарява на съпруга си Том Брейди. Трябваше да бъде много специален подарък за 30-ия му рожден ден. Оттогава „IWC е в живота ни“, разказва тя. Но отнема още десетилетие и половина, докато Жизел среща IWC отново.

С назначаването като „Съветник по екологични и обществени проекти“ на IWC Schaffhausen, глобалният природозащитник, автор на бестселъри, филантроп, супермодел и майка на две деца ще се консултира с комисията по устойчивост на IWC. Нейната цел: да популяризира биоразнообразието и да привлече специално внимание към проблемите, пред които са изправени общностите; две теми, които IWC идентифицира като ключови области в последния си доклад за устойчивост за 2022 г.

Обявяването на Жизел Бюндхен като първия по рода си Съветник е придружено от представяне на революционните каишки MiraTex, предлагащи алтернатива на растителна и минерална кожа без пластмаса или нефтохимикали.

По-долу ще прочетете откъси от подкаста на IWC “Partners in Time” с участието на супержената Жизел Бюндхен, главния изпълнителен директор на IWC Крис Грейнгер-Хер и CMO и председател на комитета по устойчивост на IWC, Франциска Гсел.



НАЙ-СПЕЦИАЛНИЯТ ПОДАРЪК
СРЕЩАТА НА ЖИЗЕЛ С IWC

„Толкова е забавно как животът се завърта. Когато срещнах съпруга си, той беше на 29 години и щеше да навърши 30 години. Току що го бях срещнала и исках да му подаря нещо наистина специално. Бях в Ню Йорк и се запитах какво да му дам, което да е наистина запомнящо се? И така, отидох в магазин за часовници и им казах: „Гаджето ми става на 30 и искам да му направя най-специалния подарък.“
“Показаха ми всички часовници и си спомням, че видях IWC Portugieser, който беше толкова красив и впечатляващ. Помислих си, уау, това е невероятно. Сега съпругът ми ме прави толкова щастлива всеки път, когато го носи. Връща ме в спомените. Заедно сме от почти 16 години и това е нещо, което ще бъде предадено на нашите деца.”

КАК ЛУКСЪТ И МОДАТА МОГАТ ДА БЪДАТ ПО-УСТОЙЧИВИ

„Става въпрос за отношение. Притежавам модни дрехи, които имам от 19-годишна възраст. Якета, чанти… Ако продуктите са наистина добре направени, могат да издържат дълго време. Ако погледнете в гардероба си, наистина носите само 5% от това, което имате. Казвате си „О, боже, нямам какво да облека“, но имате пълен гардероб! Имам ключови дрехи, в които се чувствам наистина добре, и това е, което нося. Аз съм много семпъл човек. Става дума за простота. Честно казано, вярвам, че луксът е в естествеността - високо качество, но семпло, изчистено.“

„НИЕ СМЕ ТОВА, КОЕТО ЯДЕМ”
С КОИ ПРОЕКТИ И ОРГАНИЗАЦИИ ЖИЗЕЛ ИЗБИРА ДА РАБОТИ

„С тези, които имат истински намерения и създават най-голямо въздействие в социалната и екологичната област. Това са областите, към които имам отношение. „Kiss the Ground“ е документален филм, който продуцирах. Той говори за цялата история на почвата. Всичко започва с нея. Ако почвата е здрава, ние ще сме здрави, защото консумираме храната, която расте в нея. Работя с подобни организации, продуцирам документални филми, за да осведомя как хората да пазаруват и да разберат какво има в храната им. Защото ние сме това, което ядем.”

НОВИТЕ КАИШКИ MIRATEX™ НА IWC

„Изглежда красиво и тъй като съм любител на [въпроса] „как можем да направим нещата по-добре?“, бях очарована да чуя как сте направили каишката MiraTex“. Много съм развълнувана, че това може да се направи. По всякакъв начин IWC се фокусира върху създаването на продуктите си по най-обмисления начин. Изглежда добре и ме кара да се чувствам удовлетворена, когато го нося. Така че това е победа за мен.”



ДОКЛАДЪТ ЗА УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ НА IWC 2022

„Просто искам да кажа колко невероятно е това. Прозрачността е ключова. Имате отчет и позволявате на хората да проследяват откъде идват всички ресурси. Това е, което всяка корпорация трябва да прави. И тук IWC дава невероятен пример за всички различни области, които разглеждат и успяват да създадат положително въздействие. Много се радвам, че правят това, и ми се иска това да важи за всяка друга корпорация, която се чувства вдъхновена от техните действия и мисли да направи същото. Защото това е, от което се нуждаем.

“Да имате часовник, който може да служи вечно и да се предава от баща на син… Какво красиво нещо! Има история!”



КРАСИВА ЕНЕРГИЯ В ЧАСОВНИК
ЗА НОВАТА Й РОЛЯ КАТО СЪВЕТНИК ПО ЕКОЛОГИЧНИ И ОБЩЕСТВЕНИ ПРОЕКТИ НА IWC

„Чувствам се много горда да бъда част от този екип, защото чрез сътрудничеството си създаваме най-голямо въздействие. Докладът за устойчивост показва как оказвате влияние по практически начин. Да мислим какво произвеждаме и как - по най-внимателния и отговорен начин. Ако имате часовник, който може да служи вечно и да се предава от баща на син… Какво красиво нещо! Има история. Има чувство, което е по-важно от всичко, което можете просто да купите или да замените с нещо ново.

Бях много развълнувана да вляза и да науча за всичко, което IWC прави по отношение на устойчивостта и общността, защото едното е тясно свързано с другото. Ние сме природата. И когато природата е в равновесие, животът ни също ще бъде такъв.”

ЗА ПАРТНЬОРСТВОТО С IWC

„Аз съм толкова любопитен човек. Обичам да уча, защото така ставаме по-добри. Ние се учим от това, което работи и това, което не работи. За мен винаги е вдъхновяващо да виждам компании като IWC и да откривам начина, по който пренасочват нещата. Не само как правите каишките си по устойчив начин, но и как набавяте материалите. Надявам се, че мога да допринеса с моите знания от последните 20 години и да обединя сили във всяка от различните области. Така че очаквам с нетърпение това, което предстои.”