Делнична сутрин, обичайния столичен трафик въпреки отпускарите, високи температури... Да, денят не започва особено позитивно. Минавам да взема сутрешното си кафе. На касата малко дете плаче, търкаляйки се по земята. Опитвам се да го заобиколя, но няма как – има маска на костенурка-нинджа и размахва меч във всички посоки, като не спира да плаче. И точно в момента, когато съм на ръба да се развикам на майката да укроти детето си, за да мога поне да изляза от кафето, момченцето се приближава към мен, поглежда ме много сериозно през костенурковата маска и ми казва "Много си хубава!". Не съм подготвена за този комплимент, още повече в такъв момент. Усмихвам се и му благодаря, подминавам го, а той отново размахва меча си по посока на следващия на опашката.

Влизам в офиса вече с усмивка – някак това момченце с маската на костенурка-нинджа успя да ми оправи деня! И се сещам колко беше хубаво, когато с приятелите от квартала бяхме на тази възраст – как тичахме, играехме по цял ден... И, да, и ние харесвахме костенурките нинджа! Момчетата си бяха решили кой кой от тях ще е, а ние момичетата вечно спорехме коя от нас ще е Ейприл. Е, в крайна сметка всички започнахме да ядем пица, за да се пренесем за малко в техния свят. Хммм, пица... А защо пък да не хапна днес...?


Вместо добро утро моментално предлагам на колегите да си поръчаме пица за обяд от Domino's. Някой от тях ме погледнаха малко странно, предвид предстоящите ни морски приключения и диетите, които се стремим да спазваме. Казвам им, не е чак такова прегрешение с летните ни диети предвид продуктите, които използват Domino's – моцарела от 100% краве мляко и с ниско съдържание на мазнини...., а доматения им сос се прави от пресни, зрели домати и няма никакви консерванти...

Всички се съгласяват доста бързо, така че решаваме да поръчаме още към 11 часа. С едната колежка се комбинираме – аз искам половин "Американ хот", а тя залага на "Маргарита" с тесто в италиански стил. Поръчваме си също барбекю и чили сос, а най-накрая успяват да ме убедят да вземем и мини палачинки с банан...

40 минути по-късно, пицата вече е при нас. Просто прекрасно – "Американ хот" е наистина люта, а добавям и малко от чили соса, нали диетолозите твърдят, че лютото забързва метаболизма и е благоприятно за развиване на вкусовите рецептори. Палачинките са прекрасни, изяждам няколко, а една колежка решава да сподели с мен и половин шоколадово суфле.

Ето виждате как се наслаждаваме на вкусния ни обяд. А вие искате ли да се присъедините?

Дори не усещам как минава втората половина от деня, а реално успявам някак да свърша повече работа от обикновено.

Остава ми да благодаря на Domino's. И, разбира се, на прекрасното момче костенурка-нинджа.