Юни е и стоенето в офиса се оказва все по-трудна задача. Разбирам го в момента, в който около 3 следобед виждам, че телефонът ми звъни, а знам че е делничен ден и "кръшкането от работа" не е проява да добър вкус. Знам кой ме търси. Знам какво ще ми каже. Събирам смелост и вдигам. Оказвам се права. Тя пак се обажда с мисия - "Хайде да те измъкна от града за два часа. После те оставям да работиш отново". Тя е любима приятелка, с която бягствата винаги са качествени.


"Добре де, не може ли да седнем да изядем по една пица?", казвам аз в опит да избягам от тази сложна отговорност - градското бягство. Тя обаче веднага ме контрира с друга идея - "Страхотно, ще минем през Domino's в Студентски град, взимаме две пици и се качваме да ги изядем в планината". Как да откажа.... Може ли да кажеш "Не" на удоволствието от вкусната храна.


Влизам в Domino's, поръчвам и след 4 минути пиците вече са в ръцете ми. След още 15-ина сме някъде далеч от града - караме по павирания път към Алеко и тръгваме пеша към Камен дел. Дам... сякаш такова понятие като офис никога не е съществувало.



Ухае на зелено, на свежест и на любов. Плюс това сме приготвени с всички нужни атрибути за един кратък пикник - разполагаме с добро вино, вкусна храна и любопитен пес.


Обичам Витоша в сезона на теменужките (за тези, които не знаят, планинските теменужки цъфтят почти цяло лято). Сядаме направо на тревата, наливам вино и кроим планове за лятото. Има ли невъзможни неща? Не, разбира се! Просто трябва да знаеш как да избереш правилните съставки за всяко приключение, да ги забъркаш и да запазиш търпение в очакване какво ще се получи. Всъщност е като да направиш вкусна пица - не е толкова сложно - просто събираш най-добрите продукти, изпитана кулинарна традиция и щипка вкусен нюх.


И Воала! Имаш я - държиш я в ръцете си - перфектната пица!


А лятото тепърва започва. Смятам да го подправя с много емоции. Мечтая да бъде вкусно. Ама много вкусно. И няма да броим парчетата пица.



Когато храната е качествена, какво значение може да има количеството? Важното е да знаеш каква е правилната посока - аз избрах моята. Хайде да направим лятото по-вкусно. Кой идва?