Цвета Герчева

Обожавам вкусната храна! Тя просто ми носи удоволствие и за нищо на света не мога да се откажа от него. Колкото и да си говорим за диети обаче, съм установила, че когато хапваме качествени продукти, от тях не се пълнее. Затова се включих в този блог - искам да ви разкажа за добрите и полезни съставки, за любимата ми пица и изобщо за по-вкусната страна на живота.

Мисията възможна: Пица пикник!

21 юни 2017 | 14:00
5968
0

Юни е и стоенето в офиса се оказва все по-трудна задача. Разбирам го в момента, в който около 3 следобед виждам, че телефонът ми звъни, а знам че е делничен ден и "кръшкането от работа" не е проява да добър вкус. Знам кой ме търси. Знам какво ще ми каже. Събирам смелост и вдигам. Оказвам се права. Тя пак се обажда с мисия - "Хайде да те измъкна от града за два часа. После те оставям да работиш отново". Тя е любима приятелка, с която бягствата винаги са качествени.

"Добре де, не може ли да седнем да изядем по една пица?", казвам аз в опит да избягам от тази сложна отговорност - градското бягство. Тя обаче веднага ме контрира с друга идея - "Страхотно, ще минем през Domino's в Студентски град, взимаме две пици и се качваме да ги изядем в планината". Как да откажа.... Може ли да кажеш "Не" на удоволствието от вкусната храна.

Влизам в Domino's, поръчвам и след 4 минути пиците вече са в  ръцете ми. След още 15-ина сме някъде далеч от града - караме по павирания път към Алеко и тръгваме пеша към Камен дел. Дам... сякаш такова понятие като офис никога не е съществувало.


Ухае на зелено, на свежест и на любов. Плюс това сме приготвени с всички нужни атрибути за един кратък пикник - разполагаме с добро вино, вкусна храна и любопитен пес.

Обичам Витоша в сезона на теменужките (за тези, които не знаят, планинските теменужки цъфтят почти цяло лято). Сядаме направо на тревата, наливам вино и кроим планове за лятото. Има ли невъзможни неща? Не, разбира се! Просто трябва да знаеш как да избереш правилните съставки за всяко приключение, да ги забъркаш и да запазиш търпение в очакване какво ще се получи. Всъщност е като да направиш вкусна пица - не е толкова сложно - просто събираш най-добрите продукти, изпитана кулинарна традиция и щипка вкусен нюх.

И Воала! Имаш я - държиш я в ръцете си - перфектната пица!

А лятото тепърва започва. Смятам да го подправя с много емоции. Мечтая да бъде вкусно. Ама много вкусно. И няма да броим парчетата пица.


Когато храната е качествена, какво значение може да има количеството? Важното е да знаеш каква е правилната посока - аз избрах моята. Хайде да направим лятото по-вкусно. Кой идва?


 

Цвета Герчева

Главен редактор