Автор
Woman.bg

Гофрети с крем сирене Castello® ананас и бадеми и ананасова салца

Едно великолепно предложение за закуска, която ще достави на сетивата ви същинска радост и наслада.

Необходими продукти:

1 бр. крем сирене Castello® ананас и бадеми, 125 г
250 мл прясно мляко
3 яйца
1 жълтък
175 г брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. млян черен пипер
115 г разтопено масло Lurpak® salted и след това охладено
масло за пърженето

За салцата:
100 г ананас
100 г краставица
около 5 листенца мента
1 ч.л. млян черен пипер
сокът на един лайм



Приготовление:

1. Смесете в купа прясното мляко и жълтъка и разбъркайте. След това добавете останалите яйца, брашното, маслото, солта, черния пипер и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Завийте купата с кърпа и оставете да почива за около 30 минути.

2. Междувременно направете салцата. Нарежете ананаса и краставицата на малки кубчета. Нарежете на ситно листата мента и смесете всички съставки в купа. Овкусете с черния пипер, сокът от лайм и малко сол на вкус.

3. Загрейте уреда за гофрети. Намажете повърхността му с масло и сложете от сместта за гофретите. Готови са, когато станат златисти.

4. Сервирайте порция гофрета в чиния и гарнирайте отгоре с резени крем сирене Castello® ананас и бадеми и лъжица салца.

(в материала има продуктово позициониране)