Автор
Пепа Попова - Пепита

Храната е символ на любовта или кой е казал, че е трудно да намажеш филйка с масло?

Храната и любовта; любовта и храната - няма как да се измъкнем от факта, че тези две основни човешки потребности са неразривно свързани. А в началото на февуари – тази връзка е осезателно значима и видима. Кога, ако не в месеца на любовта храните-афродизиаци и шоколадовите фигурки във формата на сърце могат да бъдат навсякъде?
Подобно на привличането между мъжа и жената, всичко е в мозъка и учените казват, че храната и любовта са взаимно свързани, защото и двете произвеждат едни и същи хормони като допамин и серотонин, които ни карат да се чувстваме добре. Ох, звучи добре, нали?

Но случвало ли ви се е да прекарвате часове в скитане между рафтовете в супермаркета в търсене на идеалните продукти, с които да приготвите засукано ястие, с което да впечатлите любимия си, надявайки се буквално да спечелите сърцето му отново и отново, правейки небцето му щастливо? В качеството си на неспасяем романтик от зодия рак аз постоянно изпадам в подобни ситуации, особено през февруари.

Всъщност, оказва се, че в това няма нищо лошо, защото енергията и времето, които инвестираме в закупуване на храна и готвене за любимия, показват колко много значи той за нас.

Оказва се, че храната, която избираме специално и с мисъл за някого е по-вкусна, при това научно доказано:
В едно проучване в университета в Мериленд изследователите дават на участниците две торбички със сладкиши. На първата стои бележка: "Избрах това само за теб. Надявам се, че те прави щастлив", а на другата надписът гласял: "Сладкиши, които избрах на случаен принцип."
Участниците в анкетата заявяват, че сладкишите в първата чанта (които били абсолютно идентични с тези във втората), избрани с любов, имали по-добър вкус.

Това е причината, когато тръгна да правя романтични изненади с храна винаги, винаги да подхождам с особено внимание. Миналата събота реших, че е време да добавя отново малко романтика във връзката ни и се впуснах да организирам малко следобедно рандеву с хайвер и шампанско. За целта ми трябваше висококачествено масло, което да подложа под малките, но за това пък много деликатни червени зрънца. (Изненадата с хайвер, добро масло и пресен хляб винаги работи, повярвайте ми).

Изискването ми беше да открия чисто органично масло, което да се разстила лесно, за да не наруши идеално изрязаните ми кръгли малки хапки, които бях подготвила за хайвера. Знаете колко е трудно понякога да се намаже хлабът с твърдо масло - битката е епична. След дълго лутане по стелажите с масло и взиране дори и в малките букви избрах своето: Lurpak Organic Spreadable, направен от смесването на чистото органично масло Lurpak и малко органично рапично олио. Оказа се с изключително гладка и еластична текстура, която в момента, в който извадих маслото от хладилника се разстла перфектно върху малките изрязани хапки пресен хляб. Перфектната база!

Вкусът на Lurpak spreadable е свеж, балансиран и естествен. Това идва изцяло от млечното масло, което съдържа най-малко 100 ароматни съединения, подобряващи и развиващи аромата на продуктите, с които се смесва. Топи се лесно в устата, като не остава неприятно усещане за мазнина.

От там насетне бе лесно – малко хайвер, искрящо шампанско, един доволен мъж, много любов и още по-щастлива жена ...


*Lurpak spreadable се оказа моето откритие на сезона. Трябваше ми малко време да разбера, че това е чисто, натурално масло, към кето е добавено съвсем малко органично рапично олио - а целта е Lurpak spreadable да стане меко и гладко за мазане. Тоест не получавам заместващ продукт - това е всичко което искам от едно масло - лесно за мазане и с много високо качество.

(в материала има продуктово позициониране)