Хрупкави пресни картофи с розмарин и чесън

02 май 2021 | 08:00
44356
0

Вкусни и хрупкави, с чудна коричка. Много ароматни, направо неустоими. Идеални са за хапване със зелена салата, както и като гарнитура към печено месо.

Порции: 4
Време за подготовка: 0:15
Време за печене: 0:45

Продукти:

1 кг пресни картофи (по-големите се разрязват на две)
морска сол
прясно смлян черен пипер
3 стръка пресен розмарин
100 г масло Lurpak
2 скилидки чесън


Начин на приготвяне:

Фурната се нагрява на 200°С. В голяма тава за печене се слагат маслото и подправките – сол и черен пипер. Клончетата розмарин се разтъркват с точилка за да освободят ароматите си и се добавят към маслото.

Тавата се слага във фурната, докато маслото се разтопи и подправките развият аромата си. Картофите се слагат в разтопеното масло и подправки и се разбъркват добре.

Тавата се връща във фурната и картофите се пекат около 10 мин., след което се изваждат, разбъркват се отново и се връщат във фурната. Това се повтаря на 20-тата и на 30-тата мин. или докато картофите се покрият с хрупкава златиста коричка, а отвътре станат меки и пухкави.

(в материала има продуктово позициониране)