Освежете масата си с това двойно ананасово изкушение. Хрупкавият ананас и богатият и наситен вкус на крема сирене Castello ананас и бадеми със сигурност ще ви пренесат в екзотичното лято на Хавай. Изненадайте сетивата и гостите си с тази хрупкава хапка свежест.

Продукти за 4 порции:

1 бр. крема сирене Castello ананас и бадем
1 малък ананас
мед за намазване на ананасите
6-8 физалиса
свежи листа мента



Приготовление:

1. Обелете ананаса и го нарежете на максимално тънки резени. Може да използвате за целта ренде. Подредете резените върху хартия за печене в тава и след това ги намажете с мед с помощта на силиконова четка.

2. Печете резените ананас за около 30-45 минути на 120 градуса. Времето за печене зависи от дебелината на ананаса, така че ги наглеждайте. Може да придобият кафеникав загар, но това не е проблем тъй като те изпълняват ролята на хрупкави крекери.

3. Когато резените ананас са готови, ги оставете да изстинат. След това ги подредете в плато.

4. Нарежете на половинки физалиса. Нарежете на парчета крема сиренето Castello ананас и бадеми. Сложете по едно парче крема сирене и половинка физалис върху всяко ананасово канапе. Декорирайте със свежи листа мента.

(в материала има продуктово позициониране)