Лучена тарта с пресни домати и бри Castello® CreamyWhite

20 май 2022 | 09:48
33758
0

Пролетта и лятото предлагат огромно изобилие от пресни плодове и зеленчуци. Днес ви споделяме прекрасна рецепта за леко и вкусно ястие с чери домати, което ще се хареса и на малки, и на големи. Вижте я:

Необходими продукти:

1 бр. бри Castello® Creamy White 150g
1 пакет бутер тесто
1 яйце
10 чери домата
1 средно голяма глава червен лук
1 връзка босилек
прясна мащерка
1 с.л. зехтин
сол
черен пипер

 

Приготовление:

  1. Нарежете на парчета червения лук и го овкусете в купичка със сол и черен пипер.

  2. Разбийте в купичка яйцето.

  3. Нарежете бутер тестото на три равни части и прегънете краищата на всяко парче леко навътре, около 1 см, за да направите нещо като рамка.

  4. Намажете повърхността на бутер тестото с разбитото яйце.

  5. Разпределете нарязания лук във всяко едно от трите парчета бутер тесто.

  6. Нарежете сиренето бри Castello® CreamyWhite на триъгълници и разпределете върху трите парчета.

  7. Сложете във фурната и печете за около 15 минути на 200 градуса.

  8. Нарежете чери доматите на четвъртинки и ги овкусете със сол, черен пипер, зехтин и пресния босилек.

  9. Когато тартите се изпекат, разпределете отгоре пресните чери домати и босилек и сервирайте.

(в материала има продуктово позициониране)

Woman.bg

Сайтът за истинската жена