В разгара на есента ви предлагаме една уникално вкусна рецепта, в която главни действащи лица са едно невероятно вкусно сирене, зеленчуци и бекон.

Продукти за 4 порции:

1 бр. Castello зрял чедър
400 г макарони
250 г моркови
200 г праз
200 г бекон
100 г прясно мляко
3 с.л. брашно
50 г масло
малко овесени ядки или хлебни трохи



Начин на приготвяне:

Сварете макароните, отцедете ги от водата и ги оставете настрана.

В тиган запържете бекона и го оставете настрана, когато е готов. Изчистете и обелете морковите и праза. После нарежете на едро.

В дълбок тиган разтопете маслото на средна температура. Когато маслото се разтопи, добавете брашното и бъркайте непрекъснато.

Сместа трябва да се разбърка добре и да няма бучки.

Когато се получи хомогенна смес, увеличете температурата и започнете да добавяте прясното мляко малко по малко като отново не спирате да бъркате. Оставете получената смес малко да покъкри. Настържете около 250 г сирене Castello чедър и го добавете към сместа. Бъркайте, докато се разтопи и сместа стане хомогенен сос.

Добавете към соса нарязаните моркови и праз, запържения бекон и сварените макарони. Изсипете цялата смес в съд за печене. Поръсете отгоре с овесените ядки или хлебни трохи.

Печете около 25-30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Сервирайте веднага при готовност.

(в материала има продуктово позициониране)