Печено Castello Brie с къпини и мента

18 февруари 2021 | 12:00
54376
0

Вкусен и мек аромат, който ще завладее небцето и сърцето ви. Комбинацията от сирене Castello Brie и боровинки, придружено с дъх на мента, ще дари сетивата и душата ви с неустоимо удоволствие и благодат!

Продукти за 4 порции:

1 бр. Castello Brie 125 g
1 шепа къпини
2 с.л. балсамова редукция (сироп)
Листа прясна мента



Приготвяне:

Разопаковайте сиренето и го сложете в тава върху хартия за печене

Нарежете повърхността му на квадратчета, без да стигате с ножа до долния край (не повече от половината на дебелината).

В направени прорези поставете от плодовете и листата мента. Поръсете с балсамовия сироп и печете 5-7 мин. на 170°С.

Извадете от фурната и гарнирайте с пресни листа мента. Поднесете с крекери, резени ябълка или хрупкав хляб.

*Може да замените къпините с боровинки, малини, касис и да комбинирате с различни ароматни листа. Друга опция е да гарнирате сиренето с орехови ядки и сладко от дюли или каквито комбинации ви вдъхновят.

(в материала има продуктово позициониране)

Woman.bg

Сайтът за истинската жена