Автор
Цвета Герчева

Таен код за женско щастие - приятелка, вино и нещо вкусно за хапване

Имам си една малка тайна и всички, които ме познават отблизо, я знаят отлично. Тя е една специална антистрес терапия, която си самопредписвам с голям успех.

Винаги, когато ми е криво, взимам радикални мерки - минавам през магазина, слагам нещо вкусно в кошницата и събирам тайфата да изпием по чаша вино на терасата.

Имаме си таен сигнал и затворена Вайбър група. Тя е нещо повече от онлайн пространство, защото живее свой собствен емоционален живот - независимо в коя част на света се намираме, с момичетата винаги отделяме по 10 минути на ден да разнищим нещата от живота, да одобрим новата рокля на К. или пък младежа, който редовно закача Р.

Стане ли напечено, обаче, всяка от нас знае, че винаги може да разчита на женска компания за по чаша вино. Не за друго - просто летните вечери са по-хубави, когато ги споделяш с правилната приятелка. (Момчета, извинявайте, на вечерите с любим мъж ще посветя някой от следващите си материали, защото там си има много специфика и разберете ме, трудно е да се опише.)

А днес е ден за приказки по женски, а Ивана се отзовава веднага на спешното ми повикване. Разполагам с малко сирене и зеленчуци, решавам да ги направя на грил и бързам след работа, за да запаля барбекюто (винаги с дървени брикети, отдавна съм казала "Не" на електрическата скара).

Докато я чакам, вадя каквото имам в хладилника и слагам виното да постои за малко в камерата, ей така, за да е истински студено. Истината е, че наскоро открих уникален начин да приготвям сирене на грил и това стана хит на барбекю сезона.

Рецептата е много проста - взимате едно Бри или Камамбер. Предпочитам тези на Castello, защото са в специални опаковки, могат да се транспортират, без да са в хладилник и винаги са с един и същ отличен вкус. Този сезон на пазара се появи и страхотно Бри с чили пълнеж и съм истински влюбена в него.

Всъщност Castello е бранд, който истински харесвам не само заради разнообразието от предлагани продукти, но и заради мястото, от което идва. Датското сирене е нещо повече от вкусно. Castello винаги ми е давало увереност, че когато купувам нещо малко и бързо за вечеря и заложа на него, слагам най-доброто в пазарската кошница.

Сигурно е заради балансираният и винаги уникален вкус. Или заради консистенцията на продукта - година след година това е качество, което нито веднъж не е предало небцето ми.

Но да се върнем на грила :) След кратка, но вкусна вечеря, двете с Ивана имаме няколко сериозни извода за живота, които решихме да тестваме върху няколко зеленчуци - доброволци. В експеримента участват чушка, два стръка пресен лук, домат, две сирена Castello, малко батат и едно морковче. И така, ето етапите, през които преминава тази естествоизпитателска късна вечеря.

1. С мъжете е като с патладжана - понякога решаваш, че за да подобриш вкуса на връзката трябва да я подложиш на изпитания. Усети ли огън обаче, този лъскав зеленчук веднага се спихва и става на пюре. С мъжете е същото, но пък сурови (както и патладжаните) не са толкова вкусни. Какъв е изводът?

Винаги, когато посягаш към лъскав мъж, замисли се дали "става за консумация". Понякога е по-добре да заложиш на някой току що "сготвен", дори и да няма цялостен "търговски вид".

2. Животът с мъж е като печенето на резен дебел картоф на слаба жар. Стоиш, гледаш, набождаш с вилицата и всеки следващ път си казваш - няма шанс да се получи. Оставиш ли жарта обаче да си свърши работата и спреш ли да проверяваш през 3 минути, накрая установяваш, че невъзможното е станало и картофът е идеално изпечен. И с връзките ни е така, лошото е, че искаме всичко веднага и нямаме търпение да изчакаме жарта на чувствата да си свърши работата.

3. С нестандартните идеи за грил е като с нестандартните идеи за любов. Няма нужда да бъдеш мега оригинална, за да блеснеш с нещо ново. Понякога е достатъчно просто да погледнеш на нещата от друга светлина. Например - вместо да сервираш сиренето сурово, защо не сложиш парче Бри на скарата. Така получаваш златиста коричка, топло разтопено сърце и вкус, който помниш дълго. Ето една рецепта без съставки, просто с гриф "Погледни към традиционните неща по различен начин". И с любовта е така, само че хората все търсят някаква сложна рецепта. А тайната е в простичките неща - усмивка, чаша вино, една-две истини и да знаеш, че някъде, някога, някой е бил честен с теб, като ти е казал: "Много те обичам". Това е.

(в материала има продуктово позициониране)