Автор
Цвета Герчева

Удоволствията от живота: Кои са тайните съставки на щастието

В живота има две важни неща. Едното е да се научите да търсите щастието си. Другото навремето го знаех, но вече съм го забравила. Съсредоточила съм се толкова върху първото, че през последните години усърдно търся формулата за dolce vita и за перфектното изживяване, което ме кара да въздъхвам и да си казвам наум "Да, този път нещата се получиха просто страхотно".

И ако се чудите каква е рецептата за щастието - имам една тайна. Променяйте по една малка съставка всеки ден, за да може радостта да е различна, с дъх на горски ягоди, малко адреналин или пък сицилианско слънце. Аз лично добавям и щипка усмивки, които използвам при кризисни ситуации, за да подобря максимално вкуса на щастието си.

Изобщо - да се включа в блога "В Търсене на вкусната храна" беше просто следващата стъпка в списъка ми с нещата, които обожавам да правя. А ако се питате какви са останалите - нека започна със ските и ездата.

Вярно е, че не съм особено добра нито в галопа, нито в карвинг завоите, обаче, само ако видите с каква упоритост ги практикувам, ще ми простите всички грешни стойки. Просто винаги ми е било важно изживяването, а не да направя 20 пускания по най-стръмната писта за 30 минути, без да почивам нито веднъж. Въпрос на приоритети и гледна точка.

Но да бъдем честни - как точно ще се случи животът ни зависи почти изцяло от нас самите. Ето, аз съм винаги подготвена за хубавите моменти. И не пропускам да си взема с мен нещо добро за похапване, докато съм в планината. Просто съм се научила да не разчитам на случайността. А тя често ме сварва на почти 4 000 метра надморска височина в Алпите, докато събирам слънце на някой шезлонг до любимите ми барове край пистата и просто се обажда с нежен глас, за да ме подсети, че няма значение къде си, важното е да носиш радостта със себе си.

Честно казано, докато опаковах багажа за ски, доста се замислих да взема ли нещо вкусно за пистата, за да може, щом стигнем и се качим на ските, да имаме какво да хапнем. Реших да сложа няколко сирена Castello, защото имат специални опаковки, които позволяват продуктът да се транспортира.

Какво означава това ли? Ами че спокойно мога да взема парче Brie и Camembert на Castello (тези два вида както ви казах имат специални опаковки), да ги кача в багажа на самолета и след ден, когато вече съм на ски пистата, да ги отворя и да ги хапна без изобщо да се притеснявам, че може да им е станало нещо. Специалната опаковка позволява да ги транспортирам без да се развалят, а това ги прави идеално решение за пикник на открито или за къмпинг кошницата ми през лятото.

Докато поръчвам първата чаша греяно вино с гледка към спиращите дъха върхове, се оказва, че освен напитки на тази надморска височина не могат да ми предложат нищо друго. Тук аз триумфално изваждам няколко Castello сирена, каня бандата да хапнем по няколко парченца между спусканията и отново обирам овациите.

"Добре, как се сети да сложиш нещо за хапване в раницата?" е редовният въпрос от страна на любимия ми мъж, докато изяжда всичко, което съм взела за обяд на пистата. Тук аз винаги се усмихвам. Нали ви казах - щастието си има нужда от рецепта. Моето този път беше свежо, с натурален произход, с уникален чист вкус и направено с любов от датски фермери, които и до ден днешен са собственици на бранда Castello.

Това е моят начин да търся удоволствията. Взимам си чаша добро вино и просто казвам "Наздраве" на живота. Защото го харесвам.

* На края на този текст искам да ви предизвикам. Замислете се каква е вашата рецепта за щастие. Премахнете всички съставки, които пречат на перфектния вкус. Огледайте се около себе си за повече усмивки (винаги помагат). И не забравяйте - струва си да се борите за всяка щипка радост в рецептата, защото в малките съставки е тайната на всичко, за което мечтаете.

(в материала има продуктово позициониране)