Яйчени мъфини с чедър Castello

03 декември 2021 | 12:00
30844
0

Една рецепта за добър старт на деня. Яйчените мъфини освен вкусни са и много ефектни на вид. Комбинацията от яйцата и чедъра е невероятна на вкус и като текстура, а свежата салата, лукът и кресонът внасят свежест и хрупкавост. „Добро утро“, събрано в една хапка.

Продукти за 8 мъфина:
1 бр. Castello зрял чедър
4 яйца
100 г натурално крема сирене
100 мл течна сметана
8 слайса пуешко филе
шепа листа от маруля
½ глава червен лук
2 с.л. кресон
1 ч.л. сол
2 ч.л. рапично или слънчогледово олио
зехтин
черен пипер
свежа мащерка


Начин на приготвяне:

Разбийте в купа с помощта на миксер течната сметана и крема сиренето. След това добавете яйцата и отново разбийте добре до получаването на хомогенна смес.

Настържете около 100 g зрял чедър Castello и го добавете в сместта с яйцата.

Пригответе си 8 форми за мъфини и ги намазнете с рапичното или слънчогледово олио с помощта на силиконова четка.

Поставете на дъното на всяка една от формите слайс пуешко филе и след това напълнете със сместта с яйцата.

Печете на 200 градуса за около 20-25 минути. Когато мъфините са готови, оставете ги да изстинат във формите си. После ги извадете.

Нарежете свежата зелена салата и лука. Смесете ги в купа заедно с кресона. Подправете със зехтин, сол и черен пипер на вкус.

Подредете мъфините в плато и сложете върху всеки около 1 с.л. от вече направената салата. Поръсете със свежа мащерка.

Сервирайте яйчените мъфини заедно с останалата свежа салата.

 

(в материала има продуктово позициониране)

Woman.bg

Сайтът за истинската жена