Зеленчукови хапки с грилован патладжан и чедър

18 ноември 2021 | 12:00
30306
0
0

Тези великолепни и невероятно вкусни зеленчукови хапки ще доставят незаменимо удоволствие на сетивата и душата ви. Фантастично съчетание от патладжани, чушки и чедър, което ще се превърне в любим избор за всеки специален момент. 

Продукти за 4 порции:

1 бр. Castello зрял чедър
1 червена печена камба*
2 средно големи патладжана
зехтин
морска сол
черен пипер
листа босилек
малки шишчета за сглобяването на хапките



Приготовление:

1. Нарежете патладжаните по дължина на тънки парчета, всяко с около 1 см дебелина. Така ще получите около 12 парчета. Намажете патладжаните леко със зехтин с помощта на силиконова четка за мазнина. Загрейте грил тиган и запечете патладжаните до златист цвят. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана да изстинат.

2. Нарежете парчето чедър Castello на 12 равни кубчета.

3. Почистете червената печена камба от семената и дръжката и я нарежете на тънки ленти по дължина. След приготвянето на всички съставки сте готови да сглобите хапките.

4. Върху всяко парче патладжан поставете в средата парче чедър и 2-3 лентички червена камба. След това навивате на руло всяко парче патладжан и закрепяте хапката с помощта на дървеното шишче.

5. Сервирайте върху плато и овкусете с морска сол и черен пипер. Поръсете със свежи листа босилек.

*може да се замени с печена чушка

(в материала има продуктово позициониране)

Woman.bg

Сайтът за истинската жена

Коментари

Добави Коментар