Лора и Стоян

Пролетта е най-вкусният сезон. Поне според нас! Затова и в рамките на този изключително специален проект, който кръстихме "Великденски вкусове от цял свят" ние ще ви поканим в света на изпитаните рецепти, качествените съставки и онази любов към храната, с която искаме да ви заразим. Веднага.

Шарени яйца на клечка

24 март 2023 | 07:14
10585
0

У нас няма традиция на Великден да се правят подаръци, но това не пречи да зарадвате децата около вас с нещо вкусно на клечка, нали така?

Даваме страхотна идея за яйца, която, ако приготвите, току-виж малчуганът вкъщи спре да чупи радостно всички боядисани яйца поред.

Всъщност тази идея не е интересна само за родители с деца. Кой за Бога би отказал един бонбон на клечка?

Продукти:

400 г бял шоколад
200 г пандишпанов блат (или останал кекс, козунак и др.)
200 г ягоди
разноцветни захарни бонбони

Приготвяне:

Пандишпановият блат се натрошава.

Ягодите се режат на кубчета.

Около 100 г от шоколада се разтопява на водна баня.

Трохите се разбъркват добре с ягодите и разтопения шоколад, сместа се прибира в хладилник за 30 минути.

След това от нея се оформят яйца, в които се забиват сламки. Оставят се във фризер да се замразят. Замразените яйца се потапят в разтопен бял шоколад и се подреждат прави върху стиропор, докато шоколадът се стегне. Поръсват се със смлени разноцветни бонбони.


(в материала има продуктово позициониране)

Лора и Стоян

Кулинарни експерти