Автор
Woman.bg

Какво да сервирате с шампанското в новогодишната вечер?

Кои ястия и продукти се съчетават най-добре с шампанско? Ето няколко идеи от нас.

1. Риба и морски дарове

Шампанското е чудесен аперитив. Бялото газирано вино е най-подходящо за започване на вечерята и се съчетава много добре със студени предястия от морски дарове и риба. Може да са салати, хапки или плата, например със скариди или сьомга. Ценителите на добрата кухня ще оценят по достойнство изисканата комбинация от шампанско със сурови миди и червен и черен хайвер. Не забравяйте и сушито - то се съчетава изключително сполучливо с искрящи вина!

За топли рибни ястия можете да сервирате не само сухо бяло вино, но и розе, което прекрасно допълва вкуса на тези деликатеси.

2. Сирена

Още един вариант, с който не можете да сбъркате. Сирената. Те могат да бъдат твърди или меки, всичко зависи изцяло от предпочитанията ви. При тази комбинация е най-добре да се спрете на сухо шампанско с лек плодов нюанс.

3. Пилешко и пуешко

Всякакви ястия от пилешко или пуешко месо ще се съчетаят добре с шампанското. Независимо дали става дума за салата с варено пилешко или печена пуйка с подправки и сметанов сос.

4. Десерти

Освен класическия ананас с шампанското спокойно можете да сервирате всякакви плодове или плодови салати. Подходящи ще са както ягодите със сметана, така и пъпешът, малините или мангото. Някои видове сухо шампанско се комбинират много хармонично с праскови и кайсии. За други плодове по-сполучлив избор ще е полусухото или десертното шампанско.