Кожата около очите е много нежна и чувствителна. Тя старее най-бързо и най-лесно издава възрастта ни.

Първите малки бръчици около очите се получават още преди да навършите 26 години.

Проблемът тук се състои в това, че кожата около очите е с дебелина едва 0,1мм, а освен това в нея няма много мастни жлези и мускули, които да я поддържат.

Често много млади дами, които прекаляват с диетите получават бръчици около очите и устата по-лесно от по-закръглените си приятелки.

Резките промени в теглото също оказват негативно влияние върху кожата на лицето, защото тя няма възможността да се "прибере" токова бързо, колкото се свалят килограмите. Така кожата по тялото и лицето провисва или пък се покрива с малки ситни бръчици.

Грижата за кожата около очите включва - почистване, подхранване и защита - точно каквито са грижите за цялото лице.

Разликата е в това, че тук козметичните средства и козметичните процедури са доста по-щадящи и нежни, защото кожата около очите е тънка и много чувствителна.

Първият етап е свързан с почистването на кожата около очите. Често първите бръчици около очите с появяват вследствие неумелите и неправилни движения при свалянето на грима.

Кожата е много склонна към разтягане и това се случва често вследствие неправилното почистване.

Въпреки това е задължително вечер да сваляте грима си. Това можете да направите с помощта на почистващи козметични средства, които са съобразени с вашия тип кожа.

Първо, разбира се, за срока на годност. Когато избирате какъвто и да е продукт, козметичен или не, не забравяйте да погледнете датата на производство. Не използвайте козметиката след изтичането на срока на годност, за да не се наложи да посещавате дерматолог.

Прочетете също съставките. Избягвайте тези почистващи продукти, които съдържат спирт, лаурилсулфат и възможни алергени, ако кожата ви е много чувствителна.

Изберете продукт, който да бъде ефективен, защото движенията за свалянето на грима около очите трябва да са меки и нежни. Никога не търкайте и не натискайте очите, движете ръката от външния ъгъл на окото към носа.

Източник: euro-woman.net