Ако са ви писнали обичайните коледни филмчета, с които ни заливат от телевизионния екран и тази година искате да заложите на нещо по-различно, може би най-новият филм с участието на Джим Кери е отговорът на вашите търсения.

Режисьорът Робърт Земекис продължава да експериментира с технологията "performace capture", с която движенията на истински актьори се анимират впоследствие. Фентъзи историята "Коледна песен 3D" е интерпретация на класическия роман на Чарлс Дикенс. Продукцията е с бюджет от 200 млн. долара и е с участието на Джим Кери , Колин Фърт, Боб Хоскинс и Робин Райт Пен.

Старият самотен скъперник Скрудж (Джим Кери) презира света, като в това число влиза и собственият му племенник Фред (Колин Фърт). Точно в навечерието на Коледа скъперникът е посетен от духа на бившия си партньор Марли (Гари Олдман), който му казва, че все още има шанс да получи изкупление за всичките си грехове. На следващия ден пред Скрудж се появяват три духа, които го отвеждат на пътешествие във времето, за да види живота си в миналото, настоящето и бъдещето.

Източник: avtora.com