Кой разбира най-много от диети и диетично хранене? Разбира се дамите, които не си представят живота без диети – т.е. фотомоделите.

Всеки световноизвестен модел си има своя любима рецепта за нискокалорично ястие, което помага за поддържане на формата и тонуса и се отразява добре не само на фигурата, но и на външния вид като цяло.

Ако си мислите, че топмоделите не ядат нищо друго, освен зелена салата с риба тон, грешите. В няколко поредни материала ще ви представим рецептите на най-известните модели – Адриана Лима, Синди Крауфорд, Наталия Водянова, Хайди Клъм, Агнес Дейн и др.

Всъщност не е чак толкова трудно да запазите фигурата си – пробвайте тези ястия!

Нискокалорично зеленчуково къри – Иман

(200 ккал)

Известната американска манекенка от сомалийски произход Иман твърди, че тайната на стройната й фигура е много проста.

Достатъчно е да се храните в точно определено време, за да не нарушавате обмена на веществата и да ускорите метаболизма с помощта на подправки. Манекенката горещо препоръчва подправките – ползвайте ги щедро.

Иман ви съветва да включите това зеленчуково къри в менюто си, тъй като е доста засищащо и едновременно с това нискокалорично.



Продукти:

70 гр. измита червена леща
1 морков, нарязан на кубчета
1 ситно нарязан стрък праз
100 гр. карфиол
100 гр. пряснозамразен фасул
70 гр. царевица от консерва
2 с. л. къри
2 резенчета люта чушка

Приготвяне:

1. Изсипете всички съставки освен фасула и царевицата в голяма тенджера. Захлупете я и задушавайте ястието 15 минути.
2. Добавете фасула и царевицата и варете още 10 минути.
3. Подправете със сол.
4. Съвет от Иман – кърито е изключително вкусно студено, затова е по-добре да го оставите за известно време в хладилника.