Всеки знае какво представлява процедурата липосукция и много жени откровено признават, че искат да се подложат на нея.

Какво ги спира обаче? Страх! Липса на средства! Липса на достатъчно информация!

Именно за третия фактор ще поговорим тук. Има няколко основни неща, които е добре да знаете преди да отидете в кабинета на хирурга, с който да обсъдите по-конкретно операцията.

Все още се задава въпросът за местата по тялото, на които може да се направи липосукция. Обобщаваме - на бедрата, задните части, коленете, коремната област, ръцете, врата, брадичката.

Кой може да се подложи на операцията

Преди всичко това са хора с реална представа какво точно искат от процедурата и доколко могат да бъдат оправдани очакванията им.

Липосукцията не е магия, а болезнен и неестествен начин за премахване на излишните мазнини от тялото.

Резултатите не са мигновени, травмите изискват сериозно време за възстановяване, а психиката има за задача да приеме промяната и търпеливо да дочака крайния й стадий.

Най-подходящите кандидати за процедурата трябва да са физически здрави, да не са с прекалено наднормено тегло, да имат плътна и еластична кожа.

Липосукцията може да се окаже опасна за хора, страдащи от заболявания като диабет, лошо кръвообръщение, сърдечни и белодробни болести или пък са имали операция на мястото, което искат да третират.

Преди операцията

Освен основния преглед, който ще получите, лекарят ще ви даде важни инструкции, свързани с това какво да ядете, какви лекарства можете да приемате и какви не.

Имайте предвид, че ако се разболеете преди операция или развиете някаква кожна инфекция, липосукцията ще бъде отменена.

Упойката

По принцип може да се приложи местна упойка, съпроводена с венозно преливане на успокоителни. Но повечето пациенти предпочитат пълната упойка.

Времетраенето на липосукцията зависи от областите по тялото, които ще се обработват, количеството мазнина, която ще се изтегли, вида на упойката и техниката.

Очаквайте продължение.