Автор
Woman.bg

Диетичните правила, които може да не спазвате

Пет хранения на ден

Теорията за честото хранене се базира върху идеята, че ако пригладнеем, кръвната захар не е стабилна и метаболизмът ни се забавя.

Но някои проучвания сочат, че има връзка между затлъстяването при жените и по-големия брой хранения.

По-чести хранения означава повече възможности за преяждане. Вместо това можете да хапвате повече храни богати на фибри, тъй като засищат за по-дълго време.

Без ориз, хляб и спагети

Любителите на въглехидратите и по-специално на спагетите, хляба и ориза дълго време биват предупреждавани за вредата от тях върху кръвната захар.

Но скорошни проучвания сочат, че всъщност хората, консумиращи повече въглехидрати, са по-слаби от тези, които ги избягват.

Не яжте късно през нощта

Въпреки широко разпространеното мнение, че ако ядем късно вечерта ще напълнеем, за това няма никакви категорични научни доказателства.

Независимо в колко часа ядем, храната се смила по еднакъв начин.

Проучвания сочат, че жените, страдащи от затлъстяване, са склонни да ядат късно през нощта, но също така ядат много по-големи количества храна. Можете да изядете 100 грама ядки ако изпитате глад по малките часове.

Пропускайте десерта

Обикновено не се гледа с добро око на дамите, които не отказват десерт, но ако основното ястие е съобразено с това, че искате да хапнете нещо сладко, защо не. Една голяма салата и десерт не е толкова фрапираща гледка.

Тъй като десертите в заведенията са с наистина огромен брой калории, можете да пропуснете десерта в ресторанта, но да хапнете такъв у дома.

Източник: figurata.com