Понякога стресът на работно място ви идва твърде много независимо в каква сфера работите.

Дори ако сте на свободна професия трябва да се съобразявате със срокове.

Питате ли се как да се справите със стреса? По-долу ви предоставяме 13 съвета за това.

13. Създайте нови приятелства

Излизането и завързването на нови приятелства е превъзходен начин да се справите със стреса. Ако сте комуникативни по природа ще ви е още по-лесно.

Важно е новите ви приятели да не са ваши колеги. Последното нещо, от което се нуждаете е да говорите за работа, докато се забавлявате.

12. Срещайте със стари приятели

Завършването и започването на работа често води до замяна на старите ви приятели с нови. Няма нищо лошо в това да завързвате нови приятелства, но е хубаво да намерите време и за старите си приятели.

Няма нищо по-хубаво от това да си спомните добрите стари времена и да забравите за работата. Настина действа подмладяващо.

11. Спортувайте

Спортуването е прекрасен начин да се справите със стреса. Със сигурност много от вас използват вече изтърканото извинение „ Нямам време!” Ако наистина го искате ще намерите време.

Докато спортувате не мислете за работа. Ще се увлечете в упражненията и ще забравите за стреса. Звучи добре, нали? И ще даде резултати.

10. Отидете на почивка

Да отидете на почивка е страхотна идея! Много от вас не могат да си позволят голяма отпуска, но и един уикенд ще свърши чудесна работа.

Отидете на място, което не ви напомня за работата и не си вземайте работа за вършене там. Най-важното е да се отдалечите възможно най-много от ангажиментите си.

9. Излезте на среща

Няма нищо по-хубаво от това да си облечете секси рокля, да си обуете обувки с високи токчета и да излезете със страхотен мъж, за да забравите грижите на работното място.

По време на срещата опитайте да не говорите за работа и не забравяйте да се забавлявате. Дори ако срещата се окаже неприятна, поне ще има за какво да се посмеете с приятелки.

8. Излезте на пазар

Пазаруването ви кара да се чувствате добре. Когато пазарувате, за да се разтоварите от стреса не купувайте дрехи ,които да носите на работното място.

Потърсете нещо, което да носите извън офиса – на среща или на купон с приятелки. Какво ще кажете за секси дрешки в червено. Или за онези убийствени токчета, за които винаги сте си мечтали.

7. Отидете на плаж

Ако живеете по крайбрежието лесно ще отидете на плаж и ще съберете малко слънце.
Наистина помага да се справите със стреса. Шумът на морето, пясъкът и вятърът действат успокояващо.

Очаквайте продължение.