Автор
Woman.bg

5 супер лесни трика за забавяне на стареенето

Всяка жена мечтае да забави процеса на стареене и да изглежда млада по-дълго.

Но как е възможно да предотвратим появата на бръчки? Оказва се, че това е много просто, а начините са съвсем достъпни.

След продължителни изследвания, специалисти от Австралия са готови да предложат работеща стратегия от 5 компонента срещу появата на бръчки:

Плодов микс

Най-доброто средство против бръчки са плодовите маски, уверяват козметици. В този ред на мисли трябва да подчертаем, че домашната козметика може да бъде доста ефективна. Самостоятелно можете да си приготвите маски от папая, ягоди, грейпфрут, ябълки.

Зелен чай

Пийте повече от него. Той съдържа големи количества антиоксиданти, които неутрализират действието на свободните радикали и забавят процеса на стареене.

Тонус

Експерти доказаха, че мускулният тонус забавя процеса на стареене на клетките. За да поддържате добра форма, е достатъчно да се движите минимум 30 минути всеки ден.

Смях

Смехът понижава нивото на хормона на стреса кортизол. Иначе е доказано, че в големи количества той стимулира появата на бръчки.

Секс

Редовният секс повишава нивото на серотонина в кръвта, а това е хормонът на щастието. Колкото по-щастливи сте, толкова по-бавно остарявате. Този факт е доказан неколкократно от учени от най-различни страни.

Източник: kozmetika.biz