Автор
Ева Лъчезарова

Коя е най-добре облечената звезда на наградите „Грами”?

Най-престижните награди в света на музиката бяха връчени вчера вечерта

Бионсе постави рекорд сред дамите в 52-годишната история на наградите „Грами”, след като спечели цели 6 статуетки от общо 10-те категории, за които бе номинирана.

Тя отнесе призовете за "Песен на годината” за Single Ladies (Put a Ring on It), "Най-добро женско поп вокал изпълнение”, "Най-добро женско R&B вокал изпълнение”, "Най-добро традиционно R&B изпълнение”, "Най-добра R&B песен” и "Най-добър съвременен R&B албум” за I Am ... Sasha Fierce.

Кънтри звездата Тейлър Суифт не остана много по-назад от Бионсе и взе 4 статуетки, сред които и най-престижната – тази за "Албум на годината” за Fearless, който по-рано бе обявен и за най-продавания албум на 2009-а година.

Блек Айд Пийс, Kings Of Leon и Джей Зи спечелиха по 3 награди, а рапърът Еминем и Лейди Гага си тръгнаха с по 2 отличия. Скандалната поп певица нямаше възможността да демонстрира всичките си предварително подготвени тоалети, след като загуби в категориите Запис, Песен и Албум на годината.

За сметка на нея някои от звездите успяха да се преоблекат по няколко пъти, затова решихме да подберем номинациите си за най-добре облечена звезда на наградите „Грами” сред избора на знаменитостите на червения килим. В това число включихме и самата Гага, тъй като знаем, че много от вас са нейни отявлени почитателки.

Бионсе в рокля на Стефан Ролан

Риана в рокля на Ели Сааб

Лейди Гага в доста модифицирана рокля на Армани

Дженифър Лопес в рокля на Версаче, която леко напомня за роклята на Жан Пол Готие, с която Риана се появи на наградите NRJ

Сиара в рокля на Живанши

Фърги в рокля на Емилио Пучи

Кейти Пери в рокля на Зак Посен

Eто и най-запомнящите се изпълнения на вечерта:

Специално 3D изпълнение на Селин Дион, Дженифър Хъдсън, Смоуки Робинсън, Кари Ъндърууд и Ъшър в памет на Майкъл Джексън

Бионсе "If I were a boy"

Мери Джей Блайдж и Андреа Бочели - "Bridge Over Troubled Water"

Лейди Гага и Елтън Джон

Пинк

Блек Айд Пийс

Финални резултати: