Автор
Woman.bg

Магия за ръце: 30-минутна процедура заличава времето

Казват, че можеш да познаеш възрастта на една жена по ръцете й. Ако това е така, тогава Анджелина Джоли, Мадона и още куп знаменитости имат едно общо нещо - слабите, сбръчкани ръце на много по-възрастни жени.

Да, кожата на ръцете е доста по-тънка от тази на лицето и се нуждае от специално внимание, за да не остарява преждевременно.

Освен това повърхността на крайниците отразява нивата на естроген в тялото ни, следователно тя издава напредването на възрастта.

И този козметичен дефект обаче има своето решение. То се нарича Вариодерм мезолифт и е сравнително нова манипулация, която обещава гладки и млади ръце.

Д-р Елизабет Денси, която за първи път въвежда във Великобритания мезотерапията, отскоро прилага и подмладяващата терапия за ръце в своята клиника в Лондон.

Инжекциите Вариодерм мезолифт обещават да опънат кожата ви, за да ви дадат младежки ръце, при това само за половин час.

Д-р Денси съвсем естествено открива, че има силен интерес към освежаващите процедури - жените обикновено първо се грижат за лицето си и след това правят същото и с ръцете си.

Поставянето на инжекции в кожата на крайниците може да изглежда дръзка процедура, която освен това е и болезнена, но пък обещава изпънати и хидратирани ръце за кратко време.

Вариодерм е форма на хиалуронова киселина (продуктът, който се използва във филърите за лице).

Тя се добива от ферментирала захар и действа на 2 нива - инжектира се в по-горния слой на кожата, за да подобри външното й състояние, като в същото време изпълва вътрешността.

Хиалуронова киселина се синтезира по естествен начин в тялото ни, запазвайки кожата гладка и опъната, поддържайки движението на ставите и функцията на очите.

За съжаление, с напредването на възрастта, веществото изчезва, а вследствие на това резултатите от стареенето стават по-видими.

Другият главен виновник за стареенето на ръцете е слънцето, плътно следвано от върлия враг на красотата и младостта - тютюнопушенето.

Всичко, което изсушава кожата, като силен студ или употребата на силни почистващи препарати, също засилва процеса на стареене.

Първо д-р Денси използва 4-степенната скала на Мерц, чрез която оценява влиянието на времето върху кожата и нейното актуално състояние.

Въпреки че процедурата зависи от състоянието на ръцете, тя действа най-добре на жени, над 40 или наскоро навършили 50 години.

След менопаузата тя не действа толкова добре, защото доста повече от естествената маса в крайниците е загубена.

Вариодерм мезолифт се прави на два етапа. Първият започва със серия от инжекции в дермата, което е почти безболезнено.

Това е последвано от същинската мезотерапия, която представлява серия от миниатюрни и бързи убождания, поставяни в средния слой на кожата.

В началото на процедурата по опакото на ръцете се нанася крем, който ги прави безчувствени. Специални прилепнали ръкавици спомагат за абсорбирането на мазилото.

След десет минути терапевтът започва с инжекциите като за начало поставя няколко в дермалния слой около кокалчетата и изпъкналите вени.

Вторият елемент от терапията, наречен „кардиране" обаче е доста по-неприятен - пациентите твърдят, че усещането наподобява многократно ужилване от оси.

Не липсва и драматичен елемент, тъй като миниатюрните игли-шипчета пускат кръв и до края на процедурата ръцете са осеяни с червени петънца и прозрачни точици хиалуронова киселина.

За да проникнат последните навътре, се прилага нежен масаж.

Дискомфортното чувство по време на манипулацията обаче се компенсира с бързите резултати, видими мигновено.

Ръцете стават гладки и дълбоките „пукнатини" между кокалчетата, както и бръчките, изчезват като с магическа пръчка - сякаш някой ги е покрил с дебел слой боя с телесен цвят.

При някои жени е възможно леко посиняване или подуване на крайниците, както и мънички червени точици, причинени от убожданията.

Във всички случаи обаче ръцете са невероятно гладки.

Ефектът от първата процедура трае около шест седмици. Препоръчват се три процедури през месец, следвани от поредица „доливания" 3-4 пъти годишно.