С помощта на нашите съвети ще можете да опаковате новогодишните си подаръци бързо, красиво и оригинално, при това в домашни условия.

Повечето ни предложения са лесни за изпълнение и не изидскват кой знае какви материали, разбира се, във всяка идея можете да добавите нещо от себе си и така вашата опаковка да стане наистина неповторима.

Как се прави: Изрязаните от хартия бели снежинки винаги са господствали в новогодишната украса. За да подсилите ефекта им, използвайте златиста или сребриста опаковъчна хартия.

Как се прави: използвайте обикновена гофрирана хартия. И в никакъв случай не употребявайте лепило, тъй като то разтваря тънките листове. Най-добре лепете с тиксо. Основният акцент на тази опаковка е в модерната комбинация от цветове - виолетов и меден.

Как се прави: последвайте примера на Дядо Коледа и опаковайте подаръците си в малки чувалчета. Колкото по-ярък и шарен е платът за тях, толкова по-добре. Преди Нова година по магазините лесно ще намерите платове с празничен десен, а можете за целта да използвате и тъкани от непотребни вещи.

Как се прави: сложете подаръците в обикновени прозрачни найлонови пликове, надуйте ги и ги завържете с красиви панделки. Ето че вече си имате готова опаковка от жанра "евтино, бързо и оригинално"!

Как се прави: тези цветя са изрязани от различни по цвят парчета филц. В центъра те са свързани помежду си с копче. Златният контур е направен със специална боя, каквато можете да намерите в художествените магазини.

Как се прави: вместо опаковъчна хартия можете да използвате вестници или страници от стари списания. Като новогодишен акцент добавете контрастна лепенка с изрязан силует на елха.

Как се прави: това са най-обикновени сламени кутийки, които ще намерите на всеки един коледно-новогодишен пазар. Декорирайте ги по свой вкус - с мъниста, хартиени цветя или панделки.

Как се прави: шарените помпони тази година ще са актуални не само като украса за елха, но и като украса за опаковка на подарък. За самия пакет ще е най-добре да използвате едноцветна хартия с контрастен цвят.

Как се прави: дори и обикновената амбалажна хартия може да се разнообрази с весели емотикони и изрязани от хартия медальони, изрисувани с маркер или бои. Вместо панделки използвайте разноцветни въженца с пискюли на края.

Как се прави: на тези опаковки за разцъфтели плетени коледни цветя. Всяка уважаваща се плетачка може да оплете на една кука такова цвете за една-две минути.

Как се прави: вместо с пищна панделка опаковката може да се декорира с украса за коледна елха - топка, позлатена шишарка или друго.

Как се прави: Опаковайте подаръка в бяла хартия и дайте това "платно" на детето си. Творението на малкия художник ще е най-хубавият подарък за бабите и дядовците му, затова се погрижете те все пак да погледнат съдържанието на пакета.

Как се прави: можете да опаковате подарък и в обикновен стъклен буркан с капачка на винт. Украсете буркана с ленти, апликации или рисунки (за целта използвайте специален маркер за стъкло).

Как се прави: не е нужно да разваляте външния вид на ярка хартиена опаковка със също толкова ярка и голяма панделка. По-добре използвайте конци и копчета - толкова оригинална опаковка никой друг няма да има.

Как се прави: тази весела панделка, приличаща на цвете, може да се направи за една-две минути от найлонови торбички.