В екипа ни леко настръхнахме, когато получихме инфо за конкурса „Мис Студентка" и то основно заради названието „студентка", което е некнижовно и не звучи особено сериозно.

Решихме обаче да дадем шанс на начинанието и да ви запознаем с него по-отблизо.

Носителка на титлата тази година стана 19-годишната Александра Димитрова от Стара Загора, студент първа година специалност "Машинно инженерство, енергетика, транспорт и авиация".

Тя ще представи България на световния конкурс "World Miss University " 2010 в Корея.

Съревнованието има дългогодишна история и се провежда от 1986 г. насам в Сеул. Международният конкурс е обвързан с посланието за световен мир, а неговият комитет подпомага с хуманитарна помощ региони, в които се водят военни действия.

Александра Димитрова е и носителка на короната Мис ТУ - София. Нейни подгласнички в конкурса „Мис Студентка България 2009" станаха Лили Тетерекова на 20 г. - представителка на ВИНС - Варна, Доника Дончева - 19 г. от Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" и бъдещият кинезитерапевт от Медицински университет - Плевен - Марина Янева, на 21 г.

Конкурсът премина в стандартните 3 тура, в които участничките се представиха в рокли - модерни тоги, по бански костюми и шапки, и в официални коктейлни тоалети.