Сок от зеле

Сокът от зеле е полезен при хемороиди, болести на дихателните пътища, на черния дроб.

Малко известен факт е, че съдържанието на витамин С в зелето е повече в сравнение с това в лимоните.

Този сок облекчава болките в областта на корема и извежда шлаката и холестерола.

Сок от тиква

Полезен е при нарушаване на обмяната на веществата, затлъстяване, захарен диабет, камъни в бъбреците и пикочния мехур. Препоръчва се особено на мъже, страдащи от възпаления на простатата.

Ябълков сок

Притежава диуретично действие. Особено полезен е за хората на умствения труд - резултатите от изследвания показват, че веществата, съдържащи се в него, защитават клетките от оксидантен стрес, който води до нарушаване на паметта и намаляване на мисловния капацитет.

Сокът се препоръчва и при инфекциозни заболявания, настинка и гнойни рани.

Сок от краставици

Той е най-широко използвания в козметиката сок - смята се, че намалява слънчевите петна, прави луничките по-незабележими и помага в борбата с мазната кожа, а има и избелващ ефект.

Сок от картофи

Сокът помага при възпалителни процеси, изгаряния, стомашни кръвотечения, кожни заболявания (дерматит, екземи, гъбични поражения) - марлена превръзка се напоява със сока от картофи и се поставя върху възпаленото място.

Сок от праскови

Подобрява работата на черния дроб, способства за преработването на мазната храна, повишава съдържанието на хемоглобин в кръвта, съдържа голямо количество бета-каротин (витамин А), калций, витамин В2. Този сок се препоръчва при сърдечно-съдови заболявания и анемия.