Най-умната шматка от четирите грации на „Сексът и градът” – Синтия Никсън (или накратко Миранда), има строга забрана да яде пред камерата.

Режисьорът на сериала и филмите Майкъл Патрик Кинг поставил изрично условие Миранда да не си слага нищо в устата, докато се снимат кадри в ресторанти или кафета, защото се хранела твърде шумно.

Самият Кинг си спомня как преди 6 години за първи път се сблъскал с явлението „хранеща се Синтия” и бил потресен как може едно предъвкване на храна да е в състояние на заглуши разговора на останалите три дами.

„Всъщност, трябва да призная, че това е единственото нещо, което някога съм забранявал на Синтия да прави през всичките 6 години съвместна работа.

Още по време на снимките на първия сезон на „Сексът и градът” имаше сцена, в която тя трябваше да яде салата в една обикновена закусвалня. Тотално ме побърка и не спирах да се питам – „Добре, защо го прави това сега?””, споделя Кинг.

И докато Сара Джесика Паркър, Ким Катрал и Кристен Дейвис имали право сами да избират ястията си за сцените – Паркър и Дейвис си взимали салата, а Катрал боровинки – то Синтия Никсън била принудена да се задоволи с хамбургер, който при евентулано отхапване няма да „хрущи и вдига шум”.

И като сме се заговорили за „Сексът и градът” ето и няколко снимки от сцените на новия филм.