Продължение.

4. Как да седите правилно

Когато седите, трябва да сте опрели гърба си на облегалката на стола. Ако работите седнали, добре е от време на време да прекъсвате работа и да се раздвижвате. Ходенето подобрява кръвообращението и предпазва от хемороиди.

5. Как да вървите правилно

Бременната жена трябва редовно да си прави разходки. Те тонизират мускулите на краката, предпазват от образуването на варикозни вени, укрепват мускулите на коремната кухина.

Ако почувствате умора, седнете на най-близката пейка и си починете 5-10 минути. Ако нямате възможност да се разхождате в парк, изберете си улица с по-малко движение, за да се движите спокойно. Трябва да вървите изправени с леко отпуснати рамене. За разходките си изберете удобни обувки с нисък ток и дебела подметка.

6. Как да пътувате правилно

Ако трябва да пътувате с влак, не забравяйте, че е вредно да седите с часове на едно място. Станете и се поразходете из вагона, за да стимулирате кръвообращението.

Използването на автобус няма да причини вреда нито на вас, нито на бебето. За предпочитане е да пътувате седнали, за да не изгубите равновесие и да паднете, затова не се стеснявайте да помолите да ви отстъпят място.

Помислете за здравето си. В автомобила можете да заемете удобно за вас положение и дори да полегнете.

Източник: zdrave.bg