Този 15-минутен комплекс от упражнения е разработен от инструкторите в един нюйоркски фитнес-салон.

Ако правите упражненията поне три пъти седмично, скоро ще се радвате на видими резултати – не само на корема, но и в рамената, краката и дори ханша!

Упражнение №1


Легнете на пода и повдигнете тялото, подпирайки се на лактите и пръстите на краката. Тялото трябва да е изпънато в права линия.

Останете в тази позиция 15 секунди, после бавно отпуснете тялото, докато не усетите тежестта в предмишниците. Напрегнете силно коремните мускули. После починете за кратко, подпрени на колене. Повторете упражнението 10 пъти.

Упражнение №2


Легнете на лявата си страна така, че краката ви да са под лек ъгъл (около 30 градуса). Подпрете на пода с лява изпъната ръка и поставете дясната зад тила.

Повдигнете едновременно торса и краката, като ги държите изпънати. Върнете се бавно към изходна позиция, за да повторите упражнението. Направете 20-25 повторения на всяка страна.

Упражнение №3


Легнете по гръб и повдигнете леко изпънати ръце и крака. При това стегнете коремните мускули. (вж. първата рисунка)
Останете в същата позиция 15 секунди. После се обърнете по корем, задържайки ръцете изпънати и вдигнати над пода. Отново задръжте за 15 секунди, после се върнете в изходна позиция. Направете 5-6 повторения.

Упражнение №4


Легнете по гръб, с изпънати покрай тялото ръце. Разтворете крака с допрени пети.

В същото положение бавно повдигнете краката, така че пръстите да краката да сочат нагоре, а тазът да се повдигне леко над пода.

Върнете се бавно в изходна позиция. Повторете упражнението 20-25 пъти.