Автор
Woman.bg

Коя изневяра е по-страшна: реалната или виртуалната?

Виртуалната изневяра придобива характер на масова епидемия, показва международно проучване на GMI Poll.

Интернет се оказва все по-надеждно средство не само да си намериш компания за уикенда, спътник за пътуване в чужбина и приятели, но и за втора половинка, с която да сложиш рога на първата си.

Проучване сред 18 хил. души от 18 страни показа, че 40% от потребителите в сайтове за запознанства смятат да намерят там съпруг/съпруга/. От тях 20% вече са се женили с човек, с който са се запознали в мрежата, после са се развели и сега отново търсят половинка по същия начин. 8% от посетителите на тези сайтове пък вече са женени.

Бразилците, германците и американците най-често си определят срещи с „виртуални" познати, докато холандците, французите и датчаните са най-скептични към възможностите на мрежата.

На въпрос за секса в реалния живот 87% казват, че нямат нужда от допълнителни симуланти, за да преодолеят притеснението. Оказва се, че любимата поза и на мъжете, и на жените е, когато мъжът се намира зад жената и само 19% предпочитат мисионерската поза.

Растящата популярност на срещите в чата обаче радикално променя представата на партньорите какво е позволено и какво не. 24% признават, че в даден момент да преминали от виртуални срещи на съвсем реални. 32% са изпращали свои еротични снимки и клипове на своя виртуален партньор, но не смятат, че това е изневяра. Виртуалният секс пък среща одобрение при 41% от жените и 59% от мъжете. 53% ползват камера при виртуален секс.

На този фон психолози бият тревога. Според тях интернет поражда нов вид сексуална зависимост, защото във виртуалните контакти съществува измамна достъпност, анонимност и леснота на общуването, които рамиват усещането за реалност.

Източник: Utre.bg