Някои от нас са чували тезата на онези модни специалисти, които по едно време обясняваха наляво и надясно, че „ерата на супермоделите” е отминала.

Да, бе, да, бихме казали ние.

И Синди Крауфорд, и Клаудия Шифър, и Кейт Мос, и Наоми Кембъл продължават да се снимат за най-големите модни списания, дефилират на модните седмици из целия свят и се забавляват като в доброто старо време.

А последното доказателство за това, че супермоделите все още са актуални, е на страниците на руския Vogue, където черната пантера Наоми е строга модна господарка.

Откакто мис Кембъл има връзка с руския олигарх Владимир Доронин, не отказва да позира за местното издание на модната библия.

Последната й сесия, заснета от Steven Meisel, е особено дръзка и провокативна, но напълно в унисон с агресивния характер на манекенката.

Мрачната господарка Наоми може да подчини всеки само с поглед. За това спомага и тайнствения стайлинг, осъществен от Edward Enninful с помощта на най-твърдите предложения от колекциите на Balenciaga, Miu Miu, Agent Provocateur.