Автор
Woman.bg

10-те най-ефикасни съвета за отслабване - част 2

Не е задължително да се самоизмъчвате със строги или продължителни диети – ефектът от тях все се губи в определен момент.

По-добрият вариант според нас е да заложите на нещо по-малко отегчително. В случая ще ви помогнат няколко полезни навика, които е добре да намерят място в ежедневието ви.

Ето и втората порция:

Хапнете добре балансирана закуска

Сутрешното ви хранене, съдържащо основно въглехидрати и протеини, както и умерено количество мазнини, ще поддържа нивата на кръвната захар постоянни и ще гони глада.

Така няма да се поддавате на желанието да ядете каквото ви падне, показват обстойни проучвания.

Изберете нещо, което да ви засити и да се понрави на вкусовите ви рецептори, като например яйца с шунка и пълнозърнеста препечена филийка, шейк с мляко и плодове или многозърнест кроасан с прошуто и сирене.

Бъдете нащрек с алкохола

Една невинна „Маргарита” или един изкусителен „Космополитън” могат да натрупат доста калории, които въобще няма да утолят апетита ви. А и нали знаете – ще се лепнат точно там, където най-малко ви се иска.

По-добре не прекалявайте с алкохола, а и оставете коктейлите за най-лежерните си летни дни.

Придържайте се най-вече към виното (както казахме, червеното е идеалният вариант) или светли концентрати (оригиналният джин, както и водката са приемливи варианти).

Яжте зеленчуци поне по два пъти на ден

Те не съдържат мазнини и основно са съставени от вода, така че ще ви заситят, като оставят по-малко място в чинията ви (а и в стомаха ви) за нещо по- калорично.

А и повечето от тях са с ниско съдържание на захар, за разлика от плодовете. А те не са забранени, просто трябва да разпознавате ценните сред тях.

Спете по-дълго

Изследвания сочат, че лягането половин час по-рано и ставането половин час по-късно от обикновено ще ви помогне да подбирате по-добре храната си.

Също така, когато сте добре отпочинали, сте по-малко склонни да похапвате заради липса на енергия или стрес.

Представяйте си се слаби

Когато усещате, че волята ви се пречупва, представете си себе си в момент, когато сте изглеждали или сте се чувствали слаби.

Визуалната мотивация ви държи фокусирани над мечтаното тегло и ви напомня, че то е нещо достижимо, тъй като сте го постигали и преди.