При някои жени и най-малкото напълняване се отразява на лицето.

Оформят се бузки, а двойната брадичка започва отчетливо да се набива на очи.

В съзнанието изкачат образи на парна баня и хирургически скалпел, които сякаш остават единствените спасители за подпухналото ви лице.

И сега, дайте по-сериозно да подходим по въпроса. Както може би се досещате, магическа пръчка за изпиване на бузите и брадичката няма.

Но можете да въведете режим на храненето си, който ще изкара всички излишни течности от организма и ще предотврати натрупването на мазнини.

Преди всичко намалете захарта и въглехидратите. Според диетолозите те са една от причините тялото да задържа вода и да го прави подпухнало.

Категорично обърнете гръб на полуфабрикатите и бялото брашно.

В този ред на мисли трябва да споменем и вредното действие на солта. Тя също кара организма да задържа вода, последствията от което са подуване и оттичане.

Някои лекарства също имат пръст в напълняването.

Обърнете особено внимание на декоративната козметика, която използвате. С нейна помощ можете да създадете контур на лицето, както и да акцентирате повече върху очите.

Лятото използвайте бронзираща пудра, която нанасяйте в областта на шията - под брадичката и по долната линия на челюстта.

Използвайте и руж. С него очертайте скулите си и леко нанесете по „излишните" по-пълни части на лицето.

Ще се удивите какви чудеса може да направи и една нова прическа. Забравете за буклите и си направете подстрижка с неравен бретон.

Освен това, обемът, придаден в горната част на главата, оптически издължава лицето.