През този сезон на “Big Brother” съквартирантите ще живеят на обща площ от 1155 кв.м. Дворът е разположен на 366 кв.м., като в него се намират ресторант, магазин и фризьорски салон.

Барбекю и мека мебел под откритото небе дават възможност на съквартирантите да се радват на по-топлите пролетни вечери.

От шоуто твърдят, че стабилността на българското семейство ще намери опора на бетонните маси за хранене, специално проектирани за Къщата на “Big Brother Family”.

Дървото на живота пък символно щяло да бди над семейния уют и съквартирантите в предаването.

Къщата разполага с 4 спални, хол, всекидневна, кухня, трапезария и 3 бани. Плочките в една от баните на Къщата са ръчна изработка.

Кухнята и трапезарията са проектирани специално за Къщата на “Big Brother Family”, за да могат съквартирантите да почувстват себе си като част от едно голямо семейство. Стените във всички помещенията са декорирани с богата гама от цветове, които са в унисон с колорита на участниците.

Заради децата в Къщата продуцентите на предаването нарушават най-важните принципи на “Big Brother” – изолацията и контакта с външни лица. Всеки ден малките участници ще ходят на детска градина и училище в учебен център, лицензиран от Министерство на образованието и науката.

Родителите на всяко дете могат да избират дали то да участва заедно с тях в предаването, дали да бъде с тях през цялото време в Къщата или само през уикендите.

След като Нова телевизия бяха нападнати от редица организации, затова че е неморално деца да влизат в шоуто, от медията разпространиха информация, че са взели всички мерки, за да бъдат спазени всички международни и български закони за правата на детето. В “Big Brother Family” ще участват деца на възраст между 2,5 и 7 годишна възраст.

За съжаление разполагаме само с една снимка от интериора на къщата: