Време е за нещо сладко и свежо, но в същото време и засищащо. А защо не за един апетитен чийзкейк с лайм и Philadelphia? Ние, Лора и Стоян, обожаваме този десерт и с удоволствие ще ви дадем отлична рецепта за него:

Необходими продукти:
За основата:
2 ч.ч. натрошени бисквити
¼ ч.ч. кафява захар
½ ч.л. канела
Щипка сол
8 с.л. масло

За крема:
450 g Philadelphia Натурална
¾ ч.ч. захар
1 ч.ч. сметана
3 яйца
2 с.л. брашно
3 с.л. сок от лайм
Кората на 2 лайма
½ ч.л. екстракт от ванилия
Бита сметана за поднасяне

Начин на приготвяне:

Предварително загряваме фурната до 180 градуса. Подготвяме форма за печене с подвижно дъно и диаметър 23 cm, като я увиваме старателно с 2 слоя алуминиево фолио. В голяма купа смесваме натрошените бисквити, кафявата захар, канелата и солта. Добавяме маслото и разбъркваме добре.

Готовата смес притискаме към дъното на формата за печене, както и по страните на височина около 3 cm. Подготвяме и чайник с вряща вода, която ще ползваме за водната баня. С миксер разбиваме крема сиренето, докато стане гладко. Добавяме захарта и сметаната, като междувременно разбиваме, за да се получи хомогенна смес. Разбиваме яйцата едно по едно и разбъркваме отново.

Добавяме в купата брашното, сока от лайм, кората от лайм и ванилията и отново разбъркваме добре. Изсипваме готовата смес върху основата и я разнасяме равномерно. Слагаме формата за печене в по-голяма тава.

Поставяме тавата в предварително загрятата фурна, след което внимателно изсипваме врялата вода, докато покрие външната част на формата на около една трета. Печем около 50 минути или докато центърът на чийзкейка е почти готов. Изключваме фурната и оставяме чийзкейка в нея за около 1 час.

След като го извадим от фурната, изчакваме да изстине напълно, след което го слагаме за поне няколко часа в хладилника. Готовия чийзкейк украсяваме с битата сметана, която поставяме с помощта на пош. Може да поднесем и с резенчета лайм.

Приятен апетит!

(в материала има продуктово позициониране)