Eдно бързо и вкусно предложение, поднесено от нас, Лора и Стоян, в което червената лещата е поднесена по особено оригинален и атрактивен начин. Най-интересната ѝ компания в тази рецепта са печените червени чушки от буркан ТАТ и козето сирене. Едно великолепно ястие, което няма да ви остави безразлични.

Необходими продукти за 6 порции:

200 г червена леща
2 скилидки чесън
1 глава червен лук
1 дафинов лист
4 печени червени чушки от буркан ТАТ
200 г козе сирене
2 с. л. зехтин
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лещата се слага в касерола заедно с 300 мл студена вода, дафиновия лист и наситнените скилидки чесън. Вари се до готовност, след това дафиновият лист се отстранява.

Лукът се реже на полумесеци, чушките на кубчета, а сиренето се натрошава.

Лещата се пюрира, смесва се с чушките, лука, зехтина и черен пипер на вкус.

Дипът се поднася гарниран със сиренето.

(в материала има продуктово позициониране)