Искате да хапнете нещо бързо и вкусно? Насладете се на тази невероятна салата с 'Цезар' дресинг, която ние, Лора и Стоян, решихме да споделим с вас. Тя ще внесе доза свежест в менюто на всеки уважаващ себе си кулинар.

Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти за 4 порции:


750 г картофи
6 филета аншоа
50 г сирене „Пармезан”
1 скилидка чесън
5–6 с. л. майонеза
1 с. л. зехтин
сокът от 1/2 лимон
1/2 връзка песен лук
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода. След това се обелват и се нарязват на едри кубчета.

2. Чесънът се счуква в хаванче. Прибавят се 2 филенца аншоа и те се счукват.

3. Сипва се сокът от половин лимон и майонезата, разбърква се. Прибавя се настърганият пармезан (оставя се малко за поръсване накрая) и зехтина. Овкусява се с черен пипер.

4. Пресният лук се нарязва и с него се поръсват картофите. Прибавя се дресингът и се разбърква.

5. Салатата се сервира с филенца аншоа и малко настърган пармезан.

(в материала има продуктово позициониране)