Ние сме Лора и Стоян и нямаме търпение да ви покажем първата ни рецепта за Вкусен Великден! Днес ще приготвим нещо любимо, вкусно и много лесно - макарони със сирене! За по-малко от час можете да зарадвате цялото семейство за обяд или вечеря. А сега да видим какво ще ви бъде необходимо:

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 6

Продукти:
70 г масло
2 скилидки чесън
80 г солени крекери
370 г паста фузили
400 мл прясно мляко
175 г Philadelphia с билки
80 г настърган чедър
80 г сирене ементал
150 г сирене бри
40 г песто босилек
¼ ч.л. горчица на прах
¼ ч.л. пипер кайен
10 цветни чери домата
80 г настъргана моцарела
1 голям домат
Сол
Черен пипер
Пресен босилек за сервиране

Начин на приготвяне:

В тенджера кипнете 1 л. вода и посолете.

Сложете пастата и варете 5 минути.

Свалете съда от котлона и добавете горчицата, лютия пипер, млякото и крем сирене Philadelphia с билки. Върнете съда на котлона, разбъркайте добре и гответе още 4-5 минути.

Прибавете настърганите ементал и чедър, нарязаното на кубчета сирене бри и 20 г от маслото.

Разбъркайте, за да се разтопят сирената и сместа стане кремообразна. Сложете пестото от босилек и разбъркайте.

Излейте сместа в намаслена форма за печене с размери 22 на 33 сантиметра.

В малък тиган разтопете останалото масло и добавете смлените крекери.

Разбъркайте и гответе 3-4 минути, докато станат златисти.

Поръсете пастата с настърганата моцарела и подредете нарязаният на колелца домат и чери доматите разрязани на две.

Поръсете с заст от запържените крекери и печете 20 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.

Гарнирайте с листа пресен босилек и поднесете с останалите хрупкави крекери.

(в материала има продуктово позициониране)