Ние сме Лора и Стоян и нямаме търпение да ви покажем първата ни рецепта за Вкусен Великден! Днес ще приготвим нещо любимо, вкусно и много лесно - макарони със сирене! За по-малко от час можете да зарадвате цялото семейство за обяд или вечеря. А сега да видим какво ще ви бъде необходимо:
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 6
Продукти:
70 г масло
2 скилидки чесън
80 г солени крекери
370 г паста фузили
400 мл прясно мляко
175 г Philadelphia с билки
80 г настърган чедър
80 г сирене ементал
150 г сирене бри
40 г песто босилек
¼ ч.л. горчица на прах
¼ ч.л. пипер кайен
10 цветни чери домата
80 г настъргана моцарела
1 голям домат
Сол
Черен пипер
Пресен босилек за сервиране
Начин на приготвяне:
В тенджера кипнете 1 л. вода и посолете.
Сложете пастата и варете 5 минути.
Свалете съда от котлона и добавете горчицата, лютия пипер, млякото и крем сирене Philadelphia с билки. Върнете съда на котлона, разбъркайте добре и гответе още 4-5 минути.
Прибавете настърганите ементал и чедър, нарязаното на кубчета сирене бри и 20 г от маслото.
Разбъркайте, за да се разтопят сирената и сместа стане кремообразна. Сложете пестото от босилек и разбъркайте.
Излейте сместа в намаслена форма за печене с размери 22 на 33 сантиметра.
В малък тиган разтопете останалото масло и добавете смлените крекери.
Разбъркайте и гответе 3-4 минути, докато станат златисти.
Поръсете пастата с настърганата моцарела и подредете нарязаният на колелца домат и чери доматите разрязани на две.
Поръсете с заст от запържените крекери и печете 20 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.
Гарнирайте с листа пресен босилек и поднесете с останалите хрупкави крекери.