Палачинкова тирамису торта с Philadelphia - звучи много вкусно! Определено си заслужава да опитате този страхотен десерт, а ние Лора и Стоян, знаем най-добрата рецепта, с която ще зашеметите семейството или гостите си:

Необходими продукти:
За палачинките:
8 яйца
3 ½ ч.ч. прясно мляко
120 ml кафе
½ ч.ч. разтопено масло
¼ ч.ч. захар
2 с.л. ликьор Амарето
1 ч.л. ванилия
2 ½ ч.ч. брашно

За пълнежа:
1 ½ ч.ч. готварска сметана
225 g Philadelphia Натурална
1 ч.ч. подсладено кондензирано мляко
1 ч.ч. масло
¼ ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
1 с.л. ликьор Амарето
Какао за поръсване

Начин на приготвяне:

За палачинките:

Слагаме всички съставки за палачинките в блендер и разбиваме, докато се получи гладка смес без бучки. Загряваме тиган за палачинки с диаметър 23 cm на средно висока температура. За всяка палачинка изсипваме ¼ ч.ч. от сместа в центъра на тигана и разнасяме равномерно към краищата. Когато краищата на палачинката станат златисти, обръщаме я и готвим още около 30 секунди на другата страна. Готовите палачинки оставяме настрани, за да изстинат.

За пълнежа:
В голяма купа изсипваме всички съставки за пълнежа. Разбъркваме ги на средна скорост, докато се получи лека и пухкава смес, като внимаваме да не разбиваме твърде много. Подготвяме форма за печене с подвижно дъно и диаметър 20 cm и я застиламе с хартия за печене. Слагаме върху формата за печене палачинка, след това ¼ ч.ч. от пълнежа. Разнасяме го равномерно към краищата, след което поръсваме с какао. Повтаряме за всички палачинки, като последната оставяме без пълнеж отгоре.Покриваме формата с прозрачно фолио и оставяме в хладилника за няколко часа. След като я извадим, я обръщаме върху поставка за торта. Премахваме формата за печене и поръсваме тортата с какао. Може да поднесем с шоколадов топинг и ягоди или други любими плодове.

(в материала има продуктово позициониране)