Иска ви се да изненадате семейството си или гостите с нещо интересно и адски вкусно? О, да! Ние, Лора и Стоян, знаем точно какво да ви препоръчаме - пудинг с кроасани, гъби и сирена. Точно за 60 мин. ще можете да приготвите този шедьовър и да зарадвате небцето си:

Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 1 час
Порции: 4-6

Продукти:
175 г Philadelphia с билки
6 големи кроасана
2 с.л. разтопено масло
2 с.л. зехтин
150 г гъби (2 големи гъби)
2 скилидки пасиран чесън
200 мл прясно мляко
3 яйца
2 с.л. дижонска горчица
1 ч.л. лют пипер
80 г шунка или прошуто
150 г сирене бри
150 г сирене ементал
3-4 клонки прясна мащерка
Сол
Черен пипер

Начин на приготвяне:

Подредете кроасаните в тава за печене, намажете с маслото и печете 7-8 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Загрейте зехтина на средно силен огън. Добавете нарязаните на кубчета гъби, посолете и подправете с черен пипер и гответе около 5-6 минути, докато станат златисто кафяви. Прибавете пасирания чесън и листенцата мащерка, гответе още около минута и свалете съда от котлона.

В купа сложете Philadelphia с билки и яйцата и разбийте. Добавете горчицата, червения пипер и прясното мляко. Сложете охладените гъби и разбъркайте.
Извадете кроасаните от фурната и потопете в яйчената смес, за да се напоят добре.

Върнете кроасаните в съда за печене. Разпределете нарязаното на кубчета сирене бри и налейте яйчената смес в съда.

Покрийте с фолио или капак и върнете във фурната за 30 минути. Махнете фолиото, поръсете с настърганото сирене ементал и подредете лентите прошуто. Печете още 10-15 минути, докато ястието се запече до златисто. Поръсете с листенца мащерка и поднесете кроасаните топли.

(в материала има продуктово позициониране)