Великден наближава с пълна сила и е време да започнем подготовката за празничните дни. Ястията с агнешко винаги са на почит, а днес ние, Лора и Стоян,ви предлагаме най-добрата рецепта за пълнена агнешка плешка. Заслужава си да отделите време, за да я приготвите, защото резултатът ще е истински празник за почитателите на месото.

Време за приготвяне - 4 часа
Брой порции- 4-6

Продукти:
1 агнешка плешка
1 комплект агнешки дреболии
3-4 връзки пресен лук
100 г ориз Екстра Крина
50 г стафиди
1 връзка магданоз
1 връзка копър
3-4 стръка джоджен
20 г червен пипер
150 г масло
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Сварените в подсолена вода агнешки дреболии се нарязват на дребни парченца. В част от маслото се задушават ситно нарязаният лук, дреболиите, стафидите, ситно нарязаните магданоз, копър и джоджен. Добавя се и оризът. Овкусява се с червения пипер и сол. Сипват се 2 черпака от бульона, в който са се варили дреболиите. Готви се до абсорбиране на бульона. С така приготвената плънка се пълни предварително изчистената, измита и осолена агнешка плешка. Отворът, през който е сложена плънката се зашива с конец или шишчета. Плешката се намазва с масло, овкусява се с черен и червен пипер и се поставя в тава. Покрива се с хартия за печене, след това с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна за три часа и половина.
По желание, след това се маха фолиото и плешката се запича за още 10 минути.
Сервира се със салата по желание.

(в материала има продуктово позициониране)