Ягодите са едни от любимите ни сезонни плодове! Ние, Лора и Стоян, имаме страхотна рецепта с тях - ягодов чийзкейк с Philadelphia. С този сладкиш можете да очаровате всички, но най-вече небцето си. Нека видим какво ще ви е необходимо за приготвянето му:

Необходими продукти:
156 г пълнозърнести бисквити
½ супена лъжица пудра захар
56 г краве масло без сол
50 г шоколадова кувертюра 55%

За крема:
100 мл подсладено кондензирано мляко
300 г крема сирене Philadelphia

11 г желатин
50 мл вода за разтваряне на желатина
2 с.л. пудра захар
270 г течна сметана 35%
400 г ягоди (пасирани или нарязани на парченца)
За украса:
Около 300 г ягоди

Начин на приготвяне:

Бисквитите се счукват или смилат в блендер. Смесват се с пудрата захар. Маслото и шоколада се разтапят на водна баня и се добавят към бисквитената смес. Разбъркват се добре до получаването на хомогенна смес.

Изсипва се на дъното и по стените на тава с диаметър 24 см. (най-добре с падащо дъно). Заравнява се с върха на пръстите или с лъжица, но без притискане. Формата се прибира в хладилник, за да стегне. Желатинът се залива със студена вода и се оставя да набъбне. Втечнява се на водна баня (без да се оставя да заври) и се оставя на страна.

Крема сиренето Philadelphia се разбива с миксер, докато се получи гладък крем. Към него се прибавят последователно сметаната и кондензираното мляко. Когато сместа се сгъсти, се прибавя и втечнения желатин. Накрая се добавят пасираните или нарязани ягоди, като се разбъркват с лъжица.

Получената смес се изсипва върху основата във формата и се прибира в хладилник за една нощ. Когато сместа се стегне, може да се прехвърли в съд за сервиране, а останалите ягоди да се декорират непосредствено преди поднасяне.

(в материала има продуктово позициониране)