Лора и Стоян

Пролетта е най-вкусният сезон. Поне според нас! Затова и в рамките на този изключително "Вкусен Великден" ние ще ви поканим в света на изпитаните рецепти, качествените съставки и онази любов към храната, с която искаме да ви заразим. Веднага.

Ягодово маскарпоне

04 май 2021 | 09:00
31953
0
0

Красива наслада в чаша. Истинска фантазия и рай за сетивата, сътворен с много любов, радост и вдъхновение от нас, Лора и Стоян от "Бон Апети". 

Време за приготвяне: 40 минути (и време за охлаждане)
Необходими продукти за 6 порции:


500 г сирене „Маскарпоне“
400 г ягоди
3 белтъка
220 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
кората от 1 лайм

Начин на приготвяне:

От 170 мл вода и 170 г от захарта се сварява захарен сироп и се овкусява с ваниловата захар. Белтъците се разбиват на пяна. Постепенно към тях се налива горещият сироп и се разбива, докато се получи стабилен сняг.

В блендер се пюрират 250 г от ягодите и останалата захар. Сместа се прецежда и се смесва с настърганата кора от лайма.

Останалите ягоди се нарязват на малки кубчета. Маскарпонето се разбива леко с миксер, налива се пюрето от ягоди и се разбърква. Внимателно се добавят белтъците и се разбърква.

Кремът се разпределя в стъклени чаши като се редуват пластове крем и кубчета ягоди. Прибира се в хладилник, за да се изстуди добре.

Лора и Стоян

Кулинарни експерти

Коментари

Добави Коментар