Този кекс е едно от любимите ни предложения за #ВкуснаЕсен, той се приготвя изключително лесно и носи в себе си свежест и усещане за лекота.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Необходими продукти за 10 порции:

300 г брашно
250 г краве масло
220 г захар
4 яйца
1 лимон
50 г корен джинджифил
1 щипка сол
краве масло за намазване на формата
брашно за поръсване на формата

Начин на приготвяне:

Джинджифилът се бели и се настъргва. Лимонът се измива много добре и кората му се настъргва. Слагат се в хаванче, поръсва се малко от захарта и се стриват много добре.

Маслото се разбива със захарта, докато стане пухкаво. Едно по едно, при постоянно разбиване се добавят яйцата. Налива се и изстисканият лимонов сок.

Сипват се брашното и солта и се разбърква. Прибавя се и джинджифиловата смес.

Сместа се сипва в терин, намазан с масло и поръсен с брашно.

Пече се 1 час и 15 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, като се проверява с клечка.

Охлажда се върху скара, нарязва се и се сервира.