Лора и Стоян са ви подготвили рецепта за вкусен аламинут в испански стил. Чудесно допълнение към вашата #ВкуснаЕсен!

Време за приготвяне: 20 минути

Необходими продукти за 2 порции:

4 печени червени чушки
5–6 филенца аншоа
4 скилидки чесън
4 стръка див лук
4 с. л. зехтин
1 с. л. каперси
брашно за овалване

Начин на приготвяне:

Чушките се режат на ленти. Чесънът се обелва, нарязва се на филийки, запържва се в сгорещения зехтин на умерен огън и се изважда.

Чушките се овалват в брашно, изтупват се от излишното и се запържват в същия съд.

Връща се чесънът и ястието се оставя на огъня за кратко.

Поднася се с нарязани наситно филета аншоа, каперси и див лук.